WRC-tiimi testaa tällä viikolla Lapissa uutta hybridikilpuriaan

Rovaniemi Suninen
Helmikuussa Rovaniemellä ajettiin MM-rallia Fiesta-WRC:llä. Kuva: M-Sport Ford
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Brittiläinen M-Sport Fordin rallitalli testaa tällä viikolla ensi kauden uutta Puma Rally1 -kilpuriaan Suomen Lapissa. 

M-Sportin tallipäällikkö Richard Millener vahvistaa asian Dirtfish-sivustolla.

– Testaaminen napapiirillä antaa meille hyvän kuvan, miten auto toimii äärimmäisissä olosuhteissa, Millener sanoo.

Brittitalli on testannut tiettävästi eniten kolmesta MM-sarjan tallista. Ford Puma Rally1 esiteltiin  yleisölle jo maaliskuussa, vaikka kyseessä olikin vasta prototyyppi. Nyt edessä on viimeiset testit tänä vuonna.

– Tiedämme kyllä kaikki parametrit ja muut, mutta tämä meille hyvä tilaisuus nähdä, miten kaikki toimii todella kylmässä säässä. Olemme erittäin lähellä sitä hetkeä, että auto luokitellaan lopullisesti. Tällainen kylmän kelin testi on tyypillisesti viimeisenä testiohjelmassa, Millener kertoo.

– Nyt homma tulee koko ajan todellisemmaksi ja jännittävämmäksi uuden auton suhteen. Edessä on silti paljon töitä, kuten voitte kuvitella, mutta olemme silti tulleet jo pitkän matkan tämän auton kanssa.

Vaikka hybridikilpureiden ympärillä on riittänyt negatiivistakin puhetta, on Millener varsin luottavainen ensi kauden suhteen.

– Kaikki palaute, mitä olemme saaneet kuskeilta, on ollut hyvin positiivista ja rakentavaa suorituskyvyn ja luotettavuuden suhteen. Olemme kehittyneet valtavan paljon todella lyhyessä ajassa, tallipomo mainostaa.

– Voimmekin lähteä Suomeen positiivisella fiiliksellä ja hyvin luottavaisina.

Dirtfishin tietojen mukaan Craig Breen ja Adrien Fourmaux ovat testivastuussa Lapissa. Lumitestit ovat tärkeät myös siinä mielessä, että kilpailija Toyota voi testata omilla kotikonnuillaan Keski-Suomessa käytännössä rajattomasti.

– Toyotalla on sen suhteen etulyöntiasema meihin verrattuna.

Katso alapuolelta Rovaniemen MM-rallin parhaat palat.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,367750″ ap mute]

 

 

 

Lue myös nämä

  • Uusimmat