Uudet hybridikilpurit Kalle Rovanperän menestysvaltti? – ”Kaikki ovat kokemuksen suhteen samalla viivalla”

Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan suomalaistähti Kalle Rovanperä murtautui lopullisesti rallimaailman huipulle kaudella 2021. Kaksi osakilpailuvoittoa ja MM-sarjan neljäs tila olivat vahva työnäyte nuoren miehen osaamisesta.

Ensi kaudella MM-sarjassa ollaan uuden äärellä, kun Rally1-hybridiautot nähdään pikataipaleilla. Rovanperälle kausi 2022 on ensimmäinen todellinen mahdollisuus taistella jopa maailmanmestaruudesta. Uudet autot myös tasoittavat tilannetta, mikä on jyväskyläläiselle eduksi.

– Onhan se (uudet autot) minun kannaltani ainakin ihan hyvä juttu. Se auttaa, koska kaikki ovat nyt kokemuksen suhteen samalla viivalla, Rovanperä sanoo Dirtfishin sivuilla.

– Toki niin paljon tulee muuttumaan, että tuskin kukaan osaa sanoa, ketkä ovat nopeita ja ketkä ei. Myös ajotyyli tulee muuttumaan paljon. Enää ei voi ajaa niin suoraviivaisesti. Lisäksi uusiin systeemeihin sopeutuminen on varmasti haastavaa, mutta toivottavasti se sujuu minulta hyvin.

Päättyneellä rallikaudella MM-mitali karkasi neljän keskeytyksen putkeen kevään ja kesän aikana. Ilman tuota tuskaista jaksoa, MM-tittelistä olisi voinut Monzassa kisata kolme Toyota-kuskia kahden sijaan.

– Olen tyytyväinen niihin kisoihin, jotka pääsin puhtaasti läpi. Meillä oli aika isojakin pettymyksiä kauden aikana, joten ei se helpoin vuosi ollut. Suorituskykyni oli kuitenkin koko ajan hyvällä tasolla, Rovanperä ruotii.

– Nyt tunnen oloni kaikissa olosuhteissa luottavaiseksi. Tänä vuonna meillä oli vauhtia myös asvaltilla, mikä on hyvä juttu.

Uuden rallikauden alkuun on enää aikaa vajaat kuusi viikkoa. Kaikki kolme MM-sarjan tiimiä paiskovat hartiavoimin töitä, jotta Rally1-kalusto olisi mahdollisimman kilpailukykyinen tammikuussa Monte Carlossa.

– Minun mielestäni hommat ovat testeissä sujuneet koko ajan hyvin, ei ole ollut mitään erityistä. On mukavaa olla kehittämässä uutta autoa. Paljon pitää vielä tehdä asioita lyhyessä ajassa, joten töitä on iso määrä edessä. Mielenkiintoista tämä on silti ollut, Rovanperä kertoo.

Katso alapuolelta Viron MM-rallin parhaat palat. 

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,384192″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat