Kalle Rovanperä tunnusti suoraan: Välillä on aika hurjaa

Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Toyota Gazoo Racing
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kalle Rovanperä selvitti tyylikkäästi lauantaiaamupäivän neljä erikoiskoetta Belgian MM-rallissa.

Toyota-kuljettaja Rovanperä kamppailee edelleen kisan kolmossijasta tallikaveriaan Elfyn Evansia vastaan. Walesilaiskuljettaja Evans ohitti Rovanperän aamupäivän lenkillä, mutta nuori suomalaistähti on vain 2,1 sekunnin päässä tiimitoveristaan ennen iltapäivän erikoiskokeita.

– Ajoimme koko ajan hyvällä rytmillä, eikä ollut mitään ylimääräisiä tilanteita tai riskejä. Olemme hyvin taistossa mukana tiimikavereiden kanssa, Rovanperä kertoi Rallit.fille päivähuollossa.

Toyotan ykköstykki Sebastien Ogier on tuloslistalla Rovanperän takana viidentenä kymmenen sekunnin päässä.

– Toisella lenkillä rytmiä pystyy nostamaan, kun paikat tietää suunnilleen. Mutta en viitsi ottaa hirveästi enempää riskiä. Yllätyksiä tulee paljon, vaikka nytkään en ole puskenut yli rajojen. Pito voi muuttua ja siellä on muitakin asioita, joita ei ole saanut nuottiin. Katsotaan, mitä pystymme tekemään iltapäivällä, Rovanperä sanoi.

Huoltotaukoa edeltäneellä erikoiskokeella Rovanperä piti toiseksi nopeinta vauhtia ja supisti hieman välimatkaa Evansiin. Rovanperä totesi pätkän jälkeen haastattelussa, että ajaminen oli paikoin ”jopa vähän pelottavaa”.

– Siellä oli muutamia tosi kovavauhtisia paikkoja, joita en ihan muista. Kun ne tulevat nuotista, ja kutonen on ”salkussa”, niin se on välillä aikaa hurjaa, Rovanperä myönsi.

Aamupäivän neljä pikataivalta ajetaan toistamiseen iltapäivän aikana.

– Muutimme vähän auton säätöjä aamun lenkin aikana. Veikkaan, että auto menee koko ajan parempaan suuntaan.

Hyundailla on kilpailussa kaksoisjohto. Belgialaistähti Thierry Neuville ajaa kärjessä ennen tallikaveriaan Craig Breenia. Evans ja Rovanperä ovat noin 40 sekunnin päässä Neuvillesta.

Katso alta kooste Belgian MM-rallin lauantaiaamun erikoiskokeiden tapahtumista.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,385454″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat