Jari-Matti Latvala kehui Kalle Rovanperän suoritusta, tallipomolta yksi tärkeä vinkki nuorelle suomalaiselle

Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Jari-Matti Latvalan johtama Toyota jäi alakynteen, kun Hyundain Thierry Neuville ja Craig Breen karkasivat maisemaan Belgian MM-rallin avauspäivänä perjantaina. Kolmantena oleva Ott Tänak on kuitenkin Toyotan kolmikon tähtäimessä.

– Ei ollut paras mahdollinen päivä, mutta ei ehkä huonoinkaan. Emme ihan olleet hereillä aamulla. Pojat vähän valittivat, että auto on liian jäykkä. Muutimme sitä vähän pehmeämmäksi iltapäiväksi. Se auttoi ja saimme lisää vauhtia, tallipomo Latvala summasi Rallit.fille.

Neuville ja Breen ovat ajaneet paremmin Ypres-ralli nimellä tunnetun kisan monta kertaa. Latvalan mukaan juuri kokemus oli avainasemassa perjantaina.

– Heillä on sitä kokemusta, mitä ei valitettavasti voi mistään ostaa. He pystyvät ensimmäisillä ajokerroilla menemään erikoiskokeita meidän jätkiä kovempaa. Oli siinä toki sitäkin, ettei auto ollut ihan optimisäädöissä. Toivotaan, että voidaan siitä kolmospaikasta huomenna ajaa, Latvala mietti.

Kalle Rovanperä on parhaana Toyota-kuskina neljäntenä. Eroa kolmantena olevaan Tänakiin on vain 1,4 sekuntia. Tallipomo Latvala ei suunnitellut isompaa taktiikkapalaveria päivän päätteeksi.

– Kalle on tehnyt hyvää työtä. Hänen pitää vain jatkaa samaan malliin. Vauhti kasvaa, kun itseluottamus nousee. Minusta hänen ei tarvitse mitään isoja muutoksia tehdä, Latvala sanoi.

– Pitää kuitenkin muistaa, että asvaltilla on helppo tehdä ratkaisu, että päättää jättää jarrutuksen vielä vähän myöhempään ja sitten vielä vähän lisää. Sitten kuitenkin tulee hetki, että se jarrutus on jo liian myöhään. Rajan vieminen lähemmäksi optimia on helppoa, mutta kunhan ei vedä siitä yli, tiimipäällikkö kuitenkin jatkoi.

Toyotan walesilaiskuski Elfyn Evans on Rovanperän takana viidentenä vain 0,8 sekunnin päässä. Yllättäen Sebastien Ogier oli japanilaismerkin tehdaskuskien joukosta hitain. Seitsenkertainen mestari on kuudentena 39,4 sekuntia kärjen takana.

– Pitää muistaa, ett Sebastien ajaa ensimmäistä kertaa täällä ja siihen päälle hänellä oli vielä vääränlainen testitie. Siellä oli keskinopeus 140 kilometriä tunnissa. Se kertoo, että se on ollut liian nopea tie, eikä niitä mutkien leikkauksia ollut, Latvala kertoi.

– Hän ei varmasti päässyt parhaimpiin säätöihin, kun miettii, että täällä on ollut hitaampaa ja teknisempää sekä paljon enemmän leikkauksia. Se oli nyt näin, mutta onneksi saatiin tilannetta vähän korjattua.

Kuuntele Jari-Matti Latvalan kommentit Belgian MM-rallin avauspäivän jälkeen. 

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2354,385440″ ap mute ]

Lue myös nämä

  • Uusimmat