Jari Huttuselle jälleen voitto – menestys palkittiin Sardinian MM-rallilla

Jari Huttunen
Jari Huttunen. Kuva: Janusz Boruta
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Lauantai-iltana päättynyt Puolan rallimestaruussarjan toinen osakilpailu Slaska-ralli oli suomalaisjuhlaa. Jari Huttunen jatkoi Hyundain R5-autolla voitokasta menoaan Puolan sarjassa ja kirjautti ansioluetteloonsa uransa toisen asvalttirallin yleiskilpailuvoiton.

Huttunen kuittasi seitsemän erikoiskokeen pituisen rallin ykkössijan 7,3 sekunnin erolla Skoda Fabia R5:llä ajaneeseen Puolan Grzegorz Grzybiin. Kilpailun kolmas oli puolalainen Volkswagen-kuljettaja Tomasz Kasperczyk.

Suomalaiskuski nousi kartanlukijansa Mikko Lukan kanssa kisan kärkeen ohi Grzybin toisella erikoiskokeella. Neljännellä erikoiskokeella puolalaispilotti otti kärkipaikan hetkeksi takaisin, mutta huoltotauon jälkeen Huttunen ratkaisi pelin ja teki pohja-ajan kaikille kolmelle seuraavalle erikoiskokeelle.

– Voittoa haettiin ja se tuli, joten olen tyytyväinen. Kisan ensimmäisellä lenkillä meillä oli pieniä teknisiä ongelmia, mutta niistä selvittiin ja voitto tuli. Tämä oli niin lyhyt ralli, että kaasu pohjassa piti ajaa koko ajan, ja paikallisia kuljettajia vastaan sai kyllä tyrkätä ihan tosissaan.

Jari Huttunen on kilpaillut kesän ja alkusyksyn aikana tiiviissä tahdissa. Kiuruveden kasvatin kalenterissa on heinäkuun puolenvälin jälkeen ollut Hyundain ratin takana yhteensä kuusi rallia eri puolilla Eurooppaa. Puolan mestaruussarjassa hän on kahden voittonsa myötä kärkipaikalla ja Viron MM-rallin jälkeen hän johtaa myös rallin MM-sarjan WRC3-luokkaa. Suomalaiskaksikon rallikausi etenee kiivaasti myös tästä eteenpäin.

– Kausi jatkuu seuraavaksi Tshekeissä ja Puolassa ajettavilla kisoilla. Pääsemme myös ajamaan loka-marraskuun vaihteessa kilpailtavaan Sardinian MM-ralliin, mikä on todella hyvä uutinen, Huttunen kertoo.

Lopputulokset Slaska-ralli:
1. Jari Huttunen       Hyundai  52:30.5
2. Grzegorz Grzyb      Skoda       +7,3
3. Tomasz Kasperczyk   VW         +32,3
4. Lukasz Byśkiniewicz Hyundai    +41,3
5. Łukasz Kotarba      Citroen  +1.06,6

Lue myös nämä

  • Uusimmat