Jättiyllätys! Carlos Sainz jätti Sebastien Loebin nuolemaan näppejään – ”Nyt hän on virallisesti kuningas”

Carlos Sainz
Carlos Sainz. Kuva: Marcelo Maragni/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Carlos Sainz on kruunattu kaikkien aikojen parhaaksi kuljettajaksi rallin MM-sarjassa. Sainz keräsi kilpailun finaalissa enemmän ääniä kuin MM-sarjan menestyksekkäin kuljettaja Sebastien Loeb.

Rallin MM-sarjan sivuilla haettiin historian parasta kuskia viimeisen kuukauden aikana erityisellä turnauksella. Rallifanit ja rallitoimittajista muodostettu paneeli äänestivät suosikkejaan kaksintaisteluissa.

Turnaukseen valittiin yhteensä 20 kuljettajaa – kaikki 18 maailmanmestaria ja kaksi villin kortin saanutta kuljettajaa. Kilpailu huipentui yhdeksänkertaisen maailmanmestarin Loebin ja kaksi MM-titteliä saavuttaneen Sainzin väliseen finaaliin. Espanjalainen Sainz keräsi 57,28 prosenttia finaalitaiston äänistä.

Tulosta voidaan pitää jättiyllätyksenä, sillä tilastot puhuivat selvästi Loebin puolesta. Fanit ja toimittajapaneeli arvostivat kuitenkin Sainzin korkeammalle.

– Olen todella ylpeä tästä tunnustuksesta. Isot kiitokset, että ensinnäkin siivititte minut finaaliin ja annoitte minun voittaa tämän tunnustuksen Sebastien Loebia vastaan, Sainz kiitteli fanejaan.

– Minun ei tarvitse kertoa, kuinka paljon arvostan Sebastien Loebia ja kuinka paljon hän ansaitsee parhaan kuljettajan tittelin. Minun pitää sanoa, ei pelkästään hänelle, että kaikki maailmanmestarit ansaitsevat tämän tunnustuksen. Mutta jonkun pitää voittaa, ja tässä tapauksessa minä olen voittaja, Sainz lisäsi.

Finaalissa kuuden toimittajan paneelin äänet menivät tasan Sainzin ja Loebin välillä eli kumpikin kuljettaja sai kolme ääntä. Näin ollen rallifanien äänet ratkaisivat voiton Sainzin hyväksi. Finaaliäänestyksessä annettiin yli 80 000 ääntä rallin MM-sarjan nettisivuilla.

Sainz nautti kovaa tukea kilpailun aikana. Turnauksen ensimmäisellä kierroksella hän löi Hannu Mikkolan. Puolivälierävaiheessa Sainz jätti taakseen nelinkertaisen maailmanmestarin Tommi Mäkisen, ja välierissä oli Sebastien Ogierin vuoro taipua ”El Matadorille”.

Katso alta kooste viime MM-kauden ulosajoista. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,334488″ ap mute ]

 

Suomalaiskuljettajista Juha Kankkunen eteni kilpailussa välierävaiheeseen, jossa hän taipui Loebille.

Sainz voitti maailmanmestaruuden vuosina 1990 ja 1992. Hän osallistui MM-urallaan 196 osakilpailuun ja nappasi 26 voittoa.

– Carlos oli jo entuudestaan legenda uskomattomien ajotaitojensa ansiosta. Tämä kunnianosoitus vahvistaa, että sekä fanit että asiantuntijat kunnioittavat häntä. Hänet tunnetaan King Carloksena – ja nyt hän on virallisesti MM-sarjan kuningas, WRC-promootioyhtiön pomo Oliver Ciesla hehkutti.

Lue myös nämä

  • Uusimmat