Konkarikuski Tuohino yllätti Ruotsin MM-rallin testipätkällä – ”Täytyy olla tyytyväinen”

Janne Tuohino
Janne Tuohino. Kuva: Aki Hietavala
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallikonkari Janne Tuohino löysi loistavan vauhdin Ruotsin MM-rallin testierikoiskokeella torstaina.

Nykyään Arabiemiraateissa asuva Tuohino on jättänyt ajopuuhat vähemmälle viime vuosina, mutta Ruotsissa hän ottaa osaa WRC2-luokan kilpailuun Toksport-tallin Skoda Fabia R5 -autolla. Torstain testipätkällä Tuohino oli seitsemäs R5-kuljettajista ja ensimmäisellä kierroksella 42-vuotias pilotti piti lähes kärkivauhtia.

– Yllätyttiin, kun ajettiin pohjat ensimmäisellä vedolla, mutta myöhemmin Jarkko Nikara ajoi meitä vielä pattiin. Parilla seuraavalla rundilla emme saaneet puhdasta ajoa. Ajollisesti meni hyvin, mutta toisella lenkillä Pontus Tidemand oli edessä, kun hän oli ajanut ulos. Jos olisimme saaneet ajaa puhtaasti, aika olisi varmaankin ollut parempi, Tuohino kertoi Rallit.fille Torsbyn huoltoalueella.

– Mutta täytyy olla tyytyväinen, sillä viimeksi olen ajanut talvirallia neljä vuotta sitten ja täällä Ruotsissa olen ollut viimeksi mukana kahdeksan vuotta sitten, Tuohino lisäsi.

Värmlannin seudulla päästään ajamaan talviolosuhteissa, sillä teitä reunustavat kunnon lumipenkat. Se sopii hyvin Tuohinolle.

– Sen vuoksi oikeastaan olemmekin täällä mukana. Toksport teki meille ehdotuksen ja päätimme lähteä tänne kahdella autolla Jarmo Bergin kanssa. Laskeskelin ennen kisaa, että olen ollut täällä kahdeksan kertaa, eikä koskaan aiemmin ole ollut näin hyvää keliä.

Ruotsin MM-rallin WRC2-luokassa on mukana tukku kovia nimiä, ja kokenut Tuohino tuo kilpailuun oman lisämausteensa.

– Jos ihan rehellisiä ollaan, niin minulla ei pitäisi olla kylmiltään mitään saumaa kärkikuskeille, sillä he ajavat koko ajan. Mutta shakedown antoi toista viitettä, joten ei sitä tiedä, jos sitä tästä lämpiäisi, Tuohino sanoi.

– Sijoituksella ei ole sinänsä väliä meille, sillä meillä on normiarki taas ensi viikolla. Mutta jos pääsemme hämmentämään sinne sekaan, se passaa minulle.

Ruotsin MM-ralli starttaa torstai-iltana lyhyellä yleisöerikoiskokeella Karlstadissa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat