Taisko Lariolla onnistunut kenraali – ”Huomenna sitten vaan hanaa!”

Taisko Lario ja Tatu Hämäläinen. Kuva: Aki Hietavala.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Helsinkiläinen rallikuljettaja Taisko ”Tade” Lario lähtee kovin tavoittein viikonloppuna ajettavaan Ruotsin MM-ralliin. Lario ja kartturi Tatu Hämäläinen metsästävät Värmlannin lumilta WRC3-luokan voittoa.

Peugeot 208 R2:lla ajava Lario sai onnistuneen valmistautumisen ralliin torstain testierikoiskokeella, jossa CHL Sport Auto –tallin suomalaiskuski oli luokkansa kolmanneksi nopein.

– Auto pelitti hienosti testierikoiskokeella. Olosuhteet siellä muuttuivat aika paljon, kun niin paljon pätkää ajettiin. Kisassa tulee olemaan erilaista, kun esimerkiksi WRC-autot eivät kuitenkaan viittä kertaa siellä pätkiä hinkkaa, Lario summasi Rallit.fille Torsbyn huoltoalueella.

– Kellokin tykkäsi shakedownilla, vaikka toki kovempaakin olisin vielä päässyt. Pito parani kerta kerralta. Luokkavoitto on tavoitteena ja se on ihan realistista. Siitä ei ole mitään epäselvyyttä. Toki kovaa pitää ajaa, sillä niin ajaa muutkin.

Ruotsin MM-ralli alkaa torstai-iltana ajettavalla Karlstadin yleisöerikoiskokeella. Toden teolla ralli käynnistyy perjantaina, kun ohjelmassa on seitsemän pätkää ja 140 ek-kilometriä.

– Tänään maltilla yleisöpyöritys illalla ja huomenna sitten vaan hanaa!

Värmlannissa lumitilanne on parempi kuin moneen vuoteen. Penkat ovat parhaimmillaan jopa yli metrin korkuisia.

– Penkat ovat aika pehmeitä. Siellä ei voi liikaa nojailla, sillä ne imaisee aika herkästi sitten sinne ojan puolelle, Lario muistuttaa.

Lue myös nämä