Rallicross-tähti kokeilee vauhtiaan Ruotsin MM-rallissa – ”Lumipenkat antavat onneksi henkivakuutuksen”

Johan Kristoffersson
Johan Kristoffersson. Kuva: PSRX Volkswagen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallicrossin maailmanmestaruuden viime vuonna voittanut Johan Kristoffersson kokeilee vauhtiaan myös rallin puolella tänä viikonloppuna. Kristoffersson ajaa Ruotsin MM-rallissa WRC2-luokassa Skoda Fabia R5:lla. 

Petter Solbergin rallicross-tiimissä viime kautta hallinnut Kristoffersson ei omaa kovin suurta kokemusta nuottiralleista. Tilillä on aiemmilta vuosilta yhteensä seitsemän kisaa. Mies kuitenkin myöntää, että myös tulevaisuudessa ruotsalainen voidaan nähdä rallin parissa MM-osakilpailuissa.

– Kyllä se ehdottomasti kiinnostaa minua, mutta minulla on jo nyt 18 kisaviikonloppua vuodessa. Tämän viikonlopun osalta on mukavaa, että lumipenkat onneksi antavat tien reunassa minulle henkivakuutuksen, jos en oikein kuuntele nuottia, Kristoffersson velmuili torstaina Ruotsin MM-rallin pääkallopaikalla Torsbyssa.

Rallicross-ässä myöntää, että juuri nuottien tekeminen on haastavaa.

– Nuotteja on todella hankala tehdä. En osaa ottaa niin paljon informaatiota vastaan kuin kokeneet kuskit. Haluan kuitenkin mahdollisimman tarkat nuotit, jotta voin ajaa niin kovaa kuin pystyn. Tiet kuitenkin näyttävät fantastiselta ja pääasia on nauttia.

Ruotsin MM-ralli alkaa yleisöerikoiskokeella torstaina. Kisa päättyy sunnuntaina. WRC2-luokassa Kristofersson saa vastaansa muun muassa Suomen Jari Huttusen sekä luokan puolustavan maailmanmestarin Pontus Tidemandin.

 

 

Lue myös nämä

  • Uusimmat