WRC-tallipomo hehkuttaa paluun tekeviä snorkkeleita – ”Se voi kyllä olla silkkaa nostalgiaa”

M-Sport Fordin kausi rallin MM-sarjassa on alkanut varsin mallikkaasti.
Rich Millener
Rich Millener. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kenties vastoin kaikkia odotuksia, saalisti brittitiimi jo Ruotsista helmikuussa ensimmäisen palkintosijansa, kun Adrien Fourmaux ajoi kolmanneksi. Moni taho epäili, ettei Fourmaux’n ja Gregoire Munsterin toimesta M-Sport saa yhtään podiumia tänä vuonna, mutta homma lähti heti oikeille raiteille.

Torstaina starttaavassa Kenian MM-rallissa M-Sportilla on jälleen hyvät saumat yllättää. Rajut olosuhteet karsivat aina kuskeja, joten fiksulla ajolla voi yltää todella korkealle.

– Kenia on aina upea kilpailu ja se vaatii suuren määrän kärsivällisyyttä. Jos sanoo, että kisa on uniikki, se on vähättelyä. Ei tällaisia pätkiä näe missään muualla, M-Sportin tallipäällikkö Richard Millener hehkuttaa.

– Tämä on myös iso haaste teknisesti, sillä autoissa pitää olla enemmän maavaraa. Sitten kun on vielä märkää, niin autoja ei ole helppo saada toimimaan oikein.

Lue myös: Ennätysmäärä kilometrejä ja haastavat olosuhteet – tämä kaikki sinun täytyy tietää Safari-rallista

Tänä vuonna Rally1-autoihin saa asentaa niin kutsutut snorkkelit, joiden avulla pyritään estämään, ettei hiekkapölyä ja vettä joudu moottoriin. Snorkkelit ovat tuttuja menneiltä vuosikymmeniltä rallin MM-sarjasta ja ne saavat Millenerin sentimentaaliseksi.

– Kiitos tämän kisan sääntöjen, tiimi on voinut kehittää ilmanottosysteemiä, mikä pitää sisällään myös kuuluisan snorkkelin. Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että on upeaa nähdä snorkkelit taas WRC-autoissa, mutta se voi kyllä olla silkkaa nostalgiaa, Millener naureskelee.

Sekä Fourmaux että Munster ovat aiemmin kisanneet Safari-rallissa, joten täysin tuntemattomaan ei tarvitse hypätä. Nuorukaisten lisäksi M-Sport Fordin kalustolla ajaa myös kreikkalais-belgialainen herrasmieskuski Jourdan Serderidis.

– Adrienilla ja Gregoirella on molemmilla hyvä määrä kokemusta Keniasta, joten toivomme heille molemmille hyviä tuloksia. Toivottavasti Adrien myös pystyy säilyttämään asemansa MM-sarjassa, Millener sanoo viitaten ranskalaiskuskin kolmostilaan.

Kenian MM-rallissa ajetaan torstaista sunnuntaihin. Luvassa on yhteensä 19 pikataivalta, joille mittaa kertyy vajaat 370 kilometriä.

Kuuntele Rallipodin uusi jakso Spotifyssä ja muista pistää samalla Rallipodi seurantaan.
Voit kuunnella jakson myös tästä alta.

Lue myös nämä

  • Uusimmat