Hyundain WRC-tähdellä sormet ristissä Safarin röykytyksessä – ”Sen puolen on pakko olla kunnossa”

Hyundain Thierry Neuvillen rallikausi on saanut hienon startin kahdessa ensimmäisessä rallissa.
Thierry Neuville
Thierry Neuville. Kuva: Dufour Fabien/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Monte Carlossa tammikuussa belgialainen voitti kaiken mahdollisen. Myös Ruotsin rallista helmikuussa Neuville napsi ison pistepotin, vaikka kärsikin aura-auton roolistaan. Neuville johtaa sarjaa kolmen pisteen erolla ennen Toyotan Elfyn Evansia.

Sekä Neuville että Evans hakevat uransa ensimmäistä MM-titteliä. Tänä vuonna siihen on erinomainen mahdollisuus, kun kaksi edellistä mestaruutta voittanut Kalle Rovanperä ajaa vain valikoituja kisoja.

Lue myös: Ennätysmäärä kilometrejä ja haastavat olosuhteet – tämä kaikki sinun täytyy tietää Safari-rallista

Viime vuonna Neuville koki Safari-rallissa kovia, kun mies keskeytti kertaalleen ja loputkin saatavilla olleet pisteet vei hylkäys. Hyundain auto ei ole aiempina vuosina päässyt loistamaan luotettavuudellaan Keniassa, mutta nyt tilanteen on oltava toisin, jos Neuville mielii menestyä.

– Me todella tarvitsemme luotettavan auton Keniassa. Sen puolen on pakko olla kunnossa, koska pätkät ovat arvaamattomia. Auton ei tarvitse olla nopein, mutta sen pitää selvittää haastavat olosuhteet, Neuville sanoo.

– Ei tämä ole lempparikisani, mutta se on aina silti hieno seikkailu. Kisa voi olla brutaali, mutta on se ainakin joka kerta mielenkiintoinen.

Viime kaudella Neuville osoitti välillä hienoa vauhtia Keniassa.

– Ajoimme neljä top3-aikaa viime kerralla mukaan lukien yhden pohja-ajan. Nyt haluamme ottaa vielä askeleen eteenpäin ja ajaa puhtaan kisan, Neuville summaa.  

Kuten moni muukin kuljettaja, myös Neuville seuraa tarkasti sääennusteita kisan aikana. Aiemmilla kolmella kaudella Safari-ralli ajettiin juhannuksena, mutta tällä kertaa keskellä sadekautta.

– Suurin haaste on varmasti sääolosuhteet. Se on vähän lottoa, että tuleeko sadetta vai ei. Riippuen siitä, milloin sade alkaa, meidän lähtöpaikkamme voi olla joko etu tai haitta. Voi olla, että joudumme putsaamaan vesilätäköitä tai sitten pääsemme ajamaan puhtaalla tiellä, Neuville toteaa.

Kenian MM-ralli käynnistyi keskiviikkona ajetulla testierikoiskokeella. Varsinainen kisa starttaa yleisöpätkällä torstai-iltapäivänä.

Kuuntele Rallipodin uusi jakso Spotifyssä ja muista pistää samalla Rallipodi seurantaan. Voit kuunnella jakson myös tästä alta.Lue myös nämä

  • Uusimmat