WRC-tallipomo ei edes halua taistella MM-sarjan jättejä vastaan – ”Meidän on laadittava omat taktiikkaamme”

M-Sport Fordin yksityistalli lähti täysin uusista lähtökohdista rallikauteen 2024.
Richard Millener
Richard Millener. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Vielä viime vuonna kaikki panostus oli Ott Tänakin mestaruuden tavoittelussa, mutta kun virolaistähti päätti siirtyä takaisin Hyundain leiriin, vaihtui brittitiimin strategia kertaheitolla. Tänä vuonna M-Sportilla ajavat täyden kauden ranskalainen Adrien Fourmaux sekä luxemburgilainen Gregoire Munster.

Kumpikaan kuljettaja ei missään nimessä lukeudu MM-sarjan ykköskorin nimiin, joten tietyllä tavalla M-Sport voi lähestyä uutta kautta ilman paineita. Kausi alkoi kuitenkin varsin hyvin Monte Carlossa tammikuussa, kun Fourmaux ajoi tasaisen kisan jälkeen viidenneksi.

– Tavallaan tämä on meille uusi mahdollisuus tai niin me ainakin haluamme sen kokea. Olen nähnyt, että lehdistö on kirjoittanut paljon negatiivista meistä, mutta pelkästään uusi pistesysteemi tuo lisää mahdollisuuksia, M-Sportin tallipäällikkö Richard Millener sanoo Rallit.fille.

– Kun selvittää perjantain ja lauantain, voi miettiä tavoitteet uusiksi ja jopa hyökätä sunnuntaina.

Millenerin mukaan tärkeintä on maalilipun näkeminen. Kun kärkimiehet taistelevat voitoista kynsin ja hampain, voi yllättäviäkin tilaisuuksia aueta.

– Emme varmasti voi taistella Hyundain ja Toyotan jätkiä vastaan ainakaan joka kisassa, kun miettii kuljettajiemme kokemusta. Meidän on laadittava omat taktiikkaamme. Jos pystyy saalistamaan tasaisesti pisteitä viikonlopun aikana ja koko kauden ajan, siitä tulee meille hyvä mahdollisuus.

Brittitallin kuljettajista Fourmaux´lla on enemmän kokemusta MM-tasolta. Mies mielii myös itse tasonnostoa, joten nähtäväksi jää, pystyykö ranskalainen ajamaan tallille palkintosijoja kauden 2024 aikana.

– Näimme, mitä Adrienille tapahtui vaikean kauden 2022 jälkeen. Hän oli tasainen koko viime kauden ja se teki hyvää hänen ajamiselleen, itseluottamukselleen ja henkiselle tilalleen. Hän kehittyi massiivisen paljon viime vuonna, Millener huomauttaa.

– Hänellä on varmasti omat mahdollisuutensa tänä vuonna. Emme odota häneltä mitään valtavan suuria juttuja, mutta jos hän pitää itsensä kasassa, niin voimme auttaa häntä näyttämään, mitä hän todella osaa.

Tallipomon mukaan kaikki riippuu nyt Fourmaux´sta itsestään. Tiimi pystyy antamaan eväät hyviin sijoituksiin, mutta henkinen kantti on säilytettävä läpi pitkän rallivuoden.

– Kausi 2022 oli ehkä liian aikaista hänelle, mutta viime vuosi oli hyvää oppia. Nyt hän on paljon valmiimpi, vaikka varmasti myös paineita on median ja fanien puolelta. Olen varma, että hän kuitenkin hallitsee nyt tilanteen, Millenen summaa.

– Kuten sanottua, tavoitteenamme ei ole tehdä mitään ihmetemppuja Montessa tai Ruotsissa, ja myös Kenia on omanlaisensa haasteensa. Kroatiasta eteenpäin uskon, että voimme näyttää, mihin meillä on tänä vuonna mahdollisuuksia.

Lue myös: Kalle Rovanperä ja Esapekka Lappi avaavat urakkansa! Tämä kaikki sinun pitää tietää Ruotsin MM-rallista

Lue myös nämä