Tämä oli huono uutinen muille – Jonne Halttunen varoitti Kalle Rovanperän loistavasta iskukyvystä

Kalle Rovanperä ja hänen kartanlukijansa Jonne Halttunen aloittavat rallin MM-sarjan ensi viikolla.
Kalle Rovanperä ja Jonne Halttunen
Kalle Rovanperä ja Jonne Halttunen. Kuva: Toni Heinonen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan mestarikaksikko avaa kautensa Ruotsin MM-rallista, mikä ajetaan 15.-18. helmikuuta.

Rovanperä ja Halttunen ovat ajaneet tällä viikolla testejä Ruotsia silmällä pitäen ja he osallistuivat jo helmikuun alussa ajettuun Tunturiralliin. Tässä suhteessa testit eivät tunnu millään muotoa paalulta työpaikalle.

– No ei oikeastaan. Olimme jo Tunturissa testaamassa ja sillä tavalla tämä on itselle vain jatkumoa siihen, Jonne Halttunen sanoi Rallit.fille.

Rovanperä ilmoitti viime kauden lopulla, että hän ajaa tällä kaudella vain puolikkaan sarjan. Alusta lähtien oli selvää, että kausi tulee alkamaan Ruotsin lumilta.

– On joo ja onhan tämä pirun maukasta. Viime viikko oltiin testaamassa, mutta kyllähän me niin kuin rallia ihan sinällään ajettiin ja nautiskeltiin. Ruotsihan on kiva kisa ja nyt tuntuu, että sekä miehet että autot ovat tikissä, joten hyvällä fiiliksellä voi lähteä kisaan, Halttunen sanoi.

Tunturiralli oli Rovanperälle ja Halttuselle todella tärkeä valmistautumisen kannalta, vaikka kisa jäikin ihan kalkkiviivoilla kesken.

– Erittäin hyvin (palveli tarkoitusta) ja siellä oli järjestäjä vielä ottanut meidät hyvin huomioon. Pystyimme hyvin huoltamaan ja tekemään kaikenlaisia juttuja. Kyllä mä näkisin, että sillä oli toivon mukaan iso vaikutus, Halttunen sanoi.

Rovanperä on yksi Ruotsin MM-rallin voittajasuosikeista. Halttusen mukaan Rovanperä on vastustajien kannalta huolestuttavan hyvässä iskussa.

– Yleensä sen näkee siitä, että kuskin ajaminen on vaivatonta. Eli kun se menee kurviin, niin sen ei tarvitse pitkään hakea sitä linjaa, eikä tarvitse korjailla. Kyllä se nyt aika hyvin näyttäisi menevän ja tänään se oli ensimmäisellä vedolla tyytyväinen autoon. Hyvä indikaatio se ainakin on, Halttunen kehaisi.

Lue myös: Kalle Rovanperä ratasarjaan! Suomalaistähti hyppää Porschen puikkoihin

Lue myös: Kalle Rovanperä ja Esapekka Lappi avaavat urakkansa! Tämä kaikki sinun pitää tietää Ruotsin MM-rallista

Lue myös nämä