WRC-tähti innolla Japanin MM-ralliin, vaikka onkin vihollisleiristä – ”En tiennyt, että minulla on siellä niin paljon faneja”

Hyundain WRC-tallin belgialaistähti Thierry Neuville taistelee jälleen hopeasta rallin MM-sarjassa.
Thierry Neuville
Thierry Neuville. Kuva: Austral/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Neuville on ollut MM-sarjassa jo viidesti toinen, mutta koskaan mestaruutta ei ole vyölle tullut. Kauden päätöskisassa Japanissa tarjolla on jälleen toiseksi kirkkain mitali. Toyotan Elfyn Evans on belgialaista seitsemän pistettä edellä.

Katso rallin MM-sarjan pistetilanteet täältä.

Itseluottamuksen pitäisi ainakin olla Neuvillella kunnossa, sillä mies juhli voittoa edellisessä MM-rallissa Keski-Euroopassa, joka ajettiin Japanin kisan tavoin asvaltilla.

– Meillä on hyvät lähtökohdat Japaniin, sillä alla on hyvät kilometrit Keski-Euroopan rallista sekä voitto Japanista viime vuodelta. Nautin todella maasta ja sen kulttuurista sekä tunnelmasta, Neuville fiilistelee.

Varsinkin Japanin fanikulttuuri teki vaikutuksen WRC-tähteen viime kaudella.

– Fanit Japanissa todella haluavat meidät sinne. Luulen, että tänä vuonna näemme vieläkin enemmän intohimoisia kannattajia reitillä, Neuville hehkuttaa.

– En edes tiennyt, että minulla on niin paljon faneja Japanissa ennen kuin vihdoin viime vuonna pääsin ajamaan maassa.

Neuville korostaa, että voiton uusimiseksi varsinkin rengasvalintojen on osuttava kohdilleen. Koska MM-sarjassa ei kaukoralleja varten saa testata Euroopan ulkopuolella, ovat myös onnistuneet säätövalinnat avainasemassa.

– Jos haluaa menestyä, on vältettävä sitä, että auto aliohjaa. Myös rengasvalintojen on onnistuttava. Olosuhteet voivat tähän aikaan vuodesta olla hyvin vaikeat, Neuville korostaa.

– Toivottavasti hyvä menestyksemme jatkuu Japanissa. Olisi kivaa saada sieltä jälleen hieno kokemus.

Japanin ralli käynnistyy torstain vastaisena yönä Suomen aikaa ajettavalla testierikoiskokeella. Varsinainen kisa starttaa puolen päivän tienoilla torstaina Suomen aikaa kaasuteltavalla yleisöpätkällä Toyotan stadionilla.

Rallissa ajetaan yhteensä 22 erikoiskoetta, joille mittaa kertyy hieman alle 305 kilometriä.

Lue myös nämä

  • Uusimmat