Viron MM-rallin järjestäjät yrittävät estää venäläiskuskin osallistumisen kisaan

Nikolai Grjazin on ilmoittautunut mukaan heinäkuussa ajettavaan Viron MM-ralliin, mutta venäläiskuljettajan osallistuminen soraralliin saatetaan vielä estää.
Nikolai Grjazin
Nikolai Grjazin. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Viron MM-rallin pomo Urmo Aava ilmoitti jo toukokuussa, ettei venäläisillä tai valkovenäläisillä ole asiaa kilpailuun Ukrainan sodan vuoksi. Aava vielä alleviivasi, että Grjazin ei ole tulossa Viroon.

Viron MM-rallin osallistujalista julkistettiin perjantai-iltana. Ihmetystä herätti se, että Grjazinin ja kartanlukija Konstantin Aleksandrovin nimet löytyivät listalta.

Rallijärjestäjien mukaan se on yhä mahdollista, että Grjazinilta evätään pääsy Viron MM-osakilpailuun.

– Nyt he ovat vain ilmoittautuneet kilpailuun. Myöhemmin selviää, saavatko he luvan kilpailla. Kantamme on yhä sama, jonka Urmo (Aava) kertoi aiemmin, Viron MM-rallin tiedottaja Rauno Paltser kertoi Delfi-sivustolle.

– Emme odota heidän kilpailevan täällä. Siitä ei ole vielä tietoa, onnistummeko tässä suunnitelmassa. Teemme töitä sen eteen, että hallitus on asiasta samaa mieltä kanssamme.

Kansainvälinen autoliitto FIA ei ole estänyt Grjazinin kilpailemista edellisissä kisoissa. Kesäkuun alussa ajetussa Sardinian MM-rallissa Grjazin otti voiton WRC2-luokassa.

Aava kertoi aiemmin tällä viikolla rallin tiedotustilaisuudessa, että sääntöjen mukaan kisajärjestäjillä ei ole oikeutta evätä kilpailijan pääsyä ralliin. Viron sisäministeriöllä on kuitenkin mahdollisuus olla päästämättä yksittäistä kilpailijaa maahan turvallisuussyiden perusteella.

Myös Suomen autourheilun lajiliitto AKK on ilmoittaunut, että Venäjän ja Valko-Venäjän lisenssinhaltijat on suljettu täysimääräisesti suomalaisista autourheilukilpailuista Venäjän hyökkäyksen vuoksi.

Viron MM-ralli ajetaan 14.-17. heinäkuuta. Suomen MM-ralli on ohjelmassa elokuun ensimmäisenä viikonloppuna.

Katso alta kooste Sardinian MM-rallista.

Lähteet: Delfi.ee, Postimees.ee

Lue myös nämä