Emil Lindholm laittoi kaasun pohjaan ja ”herran haltuun” – ”Voitto maistuu aina”

GRX-tiimin kaksikko Emil Lindholm ja Reeta Hämäläinen puolusti menestyksellisesti Pohjanmaan SM-rallin voittoa Seinäjoella.
Emil Lindholm
Emil Lindholm. Kuva: Merita Mäkinen/Meritapix
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kauden kolmannen ykköstilansa myötä rallin SM-sarjan ykkösluokan yhteispisteissä Lindholm jatkaa pistekärjessä 104 pisteellä. Ero Viron Egon Kauriin kasvoi 24 pisteeseen.

Kesäkauden toisen rallin SM-sarjan osakilpailun voitto ratkaistiin kilpailun viimeisellä erikoiskokeella. Kaksipäiväisessä rallissa avauspäivän jälkeen toisena Skoda Fabia Rally2 Evolla ajanut Lindholm nousi kilpailun kahdeksannen ja viimeisen EK:n (20,0 km) jälkeen rallin voittoon. 

Kilpailun johdossa 4,8 sekunnin erolla EK:lle startannut Skodan Mikko Heikkilä oli sateen kastelemalla tiellä pyörähtää, ja hän menetti aikaa. Lindholm tuli Skodallaan takaa kovaa, ajaen 11,7 sekunnin pohja-ajan, joka nosti kaksikon kauden kolmanteen SM-osakilpailuvoittoon.

– Kivat ja haastavat tiet. Olosuhteet olivat etenkin lauantaina sateen takia vaikeat. Meillä ei ole ollut tähän ralliin oikein odotuksia, mutta voitto maistuu aina. Sen verran näköjään jännitti, että kilpailu käynnistyi perjantain ensimmäisellä EK:lla varaslähdöllä, joka oli toinen laatuaan urallani. Ensimmäisen vilppilähdön otin Rovaniemellä muistaakseni Aittajärven lähdössä vuonna 2017. Kun joudut heti kymmenen sekunnin takaa-ajoasemaan niin ei siitä ole helppoa nousta. Sai punnertaa.

– Varaslähtöä lukuun ottamatta kisa sujui hyvin. Turun SM-rallin jälkeen tuntui, että pitoa oli paremmin ja fiilis ajamiseen oli hyvä. Sai mennä niin kuin suomalaisessa kesärallissa on tottunut menemään, Lindholm kertoi. 

Vauhti rallin kärjessä oli koko ajan kovaa. Heikkilä ajoi toiseksi viimeiselle EK:lle pohja-ajan, mutta Lindholm nousi viimeisellä EK:lla ohi kauden kolmanteen SM-voittoon.

– Emme ottaneet viimeisellä pätkällä riskejä, vaikka aika hurjalta meno välillä tuntui. Harmi Mikon puolesta. Voitto oli meille iloinen yllätys ja olen totta kai tyytyväinen siitä. 

Lauantaina alkanut sade kesti rallin maaliin asti. Reitti oli märkä ja osin liejuinen sekä liukas.

– Aamulla pitoa oli ihan ok, mutta sateen jatkuessa keli muuttui todella haastavaksi. Välillä oli soraa, jossa oli pitoa ja perään mutaa ja isoja vesilammikkoja, joiden läpi ajaminen oli sellaista ”herran haltuun” menemistä. Aikaisemmin EK:lla ajaneiden autojen linja kuljetti autoamme välillä miten sattui. 

– Voiton myötä saimme ajettua SM-pisteissä lisää eroa muihin ja se on kauden tässä vaiheessa hyvä asia. Kaksi rallia olisi vielä SM-kautta jäljellä, Lindholm muistuttaa.

Seinäjoelta Emil Lindholm ja Reeta Hämäläinen keskittyvät kahteen tärkeään rallin MM-osakilpailuun Virossa ja Suomessa. Ralli SM-sarja jatkuu 26.–27. elokuuta Mikkelissä.

Lue myös nämä