Konkarikuski Juha Salo töppäsi SM-rallin viimeisellä pätkällä – ”Ihan saa peiliin katsoa”

Skoda-kuski Juha Salo ja kartanlukija Mikko Markkula olivat matkalla kohti neljättä sijaa Pohjanmaan SM-rallissa, kunnes epäonni astui kuvaan mukaan.
Juha Salo
Juha Salo. Kuva: Taneli Niinimäki
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Koko päivän jatkuneiden sateiden takia liejuiseksi muuttuneen tien pinta yllätti kaksikon rallin viimeisellä erikoiskokeella.

Kovavauhtisessa jarrutuksessa Salon Skoda ajautui mutaliejun päälle, minkä jälkeen mitään ei ollut enää tehtävissä. Auto liukui perä edellä ojaan ja jäi ojan reunaan helmoistaan kiinni.

– Kyllähän se viimeinen EK oli alusta asti liejuinen. Sitten eteemme tuli Etelä-Pohjanmaan tiestölle tyypillinen peltovinkkeli. Jarrutin, ehkäpä sitten vähän liian myöhään, auto nousi liejun päälle ja liukui ojaan. Ehdin nypätä käsijarrusta, joten päädyimme ojan pohjalle perä edellä. Eikä ainoatakaan katsojaa paikalla. Auto jäi helmoistaan penkkaan kiinni, eikä me Mikon kanssa kaksistaan sitä saatu enää mihinkään siitä, Salo summasi tilanteen.

– Kun syytä hakee, niin ihan saa peiliin katsoa. Vettä satoi paljon, tie muuttui liejuiseksi, enkä vain uskonut sitä, että pito oli huono. Jo edellinen EK oli todella liukas. Kun meillä oli eteen ja taakse matkaa, niin päätimme ajaa viimeisen pätkän varovasti, ja sitten tietysti kävi juuri näin. Se oli tällainen kisa. Nämä Pohjanmaan rallit eivät ole olleet meille oikein suosiollisia. Joskus nämä kisat tulevat hyvin, joskus ei. Ja tänä vuonna oli se ei.

Salo kertoo, että ajamiseen jäi muutenkin parannettavaa.

– Pitää tunnustaa, että lievästi sanottuna harmittaa tällä hetkellä aika rajusti, mutta ei tälle enää mitään voi. Onneksi autosta ei hajonnut mitään. Ihan kävelyvauhdista me Skodamme ojan pohjalle perä edellä parkkeerasimme, Salo tunnusti.

Ralli SM-sarja jatkuu 26.–27. elokuuta Mikkelissä.

SM1-luokan SM-pistetilanne 5/7 osakilpailua:

1. Emil Lindholm Skoda 104
2. Egon Kaur   VW   80
3. Mikko Heikkilä Skoda 71
4. Teemu Asunmaa Skoda 69
5. Aleksi Röyhkiö VW   56
6. Juha Salo   Skoda 38


Lue myös nämä

 • Uusimmat