Viimeinen sinetti: MM-sarjaan palaa tuttu ralli

Puolan osakilpailu palaa rallin MM-sarjan kattaukseen kaudella 2024.
Ott Tänak
Ott Tänak vauhdissa vuoden 2017 Puolan MM-rallissa. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallit.fi uutisoi jo viime viikonloppuna, että Puola saa paikan ensi vuoden MM-rallikalenterista. Asialle saatiin viimeinen sinetti maanantaina, kun Puolan rallijärjestäjät ilmoittivat virallisesti paluustaan.

Puolan nopea soraralli järjestetään Mikolajkin pikkukaupungin ympäristössä 27.-30. kesäkuuta. Viimeksi Puolan osakilpailu oli mukana MM-sarjassa kaudella 2017. Viime vuosina Puola on isännöinyt rallin EM-sarjan osakilpailua.

Puolan lisäksi myös Argentiinan ralli oli tyrkyllä ensi vuoden kalenteriin. Argentiina joutuu odottamaan paluutaan vuoden pidempään. MM-sarjan promootioyhtiö on kertonut, että Argentiina pääsee takaisin kattaukseen viimeistään kaudella 2025.

Puola aloittaa kesällä kolmen nopean sorarallin putken. Heinäkuun puolivälissä pisteistä ajetaan Latviassa ja elokuun alussa Suomessa. Latviassa ei ole aiemmin järjestetty MM-rallia.

Ensi vuonna ajetaan kaikkiaan 13 osakilpailua. Kausi käynnistyy tammikuun lopulla ikonisella Monte Carlon rallilla ja päättyy marraskuussa Japanissa.

Kansainvälisen autoliiton FIA:n odotetaan ensi viikolla vahvistavan kauden 2024 kalenterin.

Lue myös: Rallin MM-sarjan ensi kauden kalenteri herkkua suomalaisfanille!

Katso alta kooste Chilen MM-rallin ratkaisuhetkistä.

Lue myös nämä

  • Uusimmat