Viikko unta putkeen ja takaisin sorvin ääreen – Monzan MM-rallin järjestäjillä valtava työtaakka

Dani Sordo
Hyundain Dani Sordo oli viime vuonna mukana Monza Rally Show´ssa.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Italian autourheiluliitolla on valtava työ loihtia kokoon mitat täyttävä MM-ralli Monzan ikonisen F1-radan tuntumaan joulukuun alkuun mennessä. 

Monzan MM-rallista ovat vastuussa samat tekijät, jotka pyörittivät myös Sardinian MM-osakilpailun pari viikkoa sitten. Muutaman vapaapäivän jälkeen ovat järjestäjät suunnanneet kurssinsa Pohjois-Italiaan. Vielä pari viikkoa sitten Monzan rallin reitistä oli valmiina vasta kymmenen prosenttia, joten valtava työmaa on edessä. Aikaa kisan alkuun on enää reilu kuukausi.

Italian autourheiluliiton rallipomo Antonio Turitto kuitenkin vakuuttaa, että kaikki tulee olemaan kunnossa määräaikaan mennessä. Monzan ralli on määrä kaasutella 4. – 6. joulukuuta.

– Onhan siinä paljon töitä, mutta olen luottavainen, että hoidamme homman, koska minun tiimini on ammattilaisia täynnä. Se on sama tiimi, joka oli vastuussa myös Sardinian kisasta, Turitto sanoo Dirtfishin sivuilla.

– Sardinian rallin jälkeen porukka nukkui viikon ja sitten he suuntasivat Monzaan. Teimme myös Sardiniassa kisan kuudessa viikossa. Sitten vielä viikkoa ennen piti tiestöä muokata ison myrskyn jälkeen. Siinä oli hurja homma.

Lue myös: Rallin MM-sarjan tilanne huolestuttaa – WRC-talli pohtii radikaalia ratkaisua

Perinteisesti Monza Rally Show´ssa on ajettu pääosin radalla. MM-rallin ollessa kyseessä on niin sanottuja metsäpätkiä myös tuotava mukaan.

– Juuri nyt me tutkimme, mitä teitä voimme käyttää radan ulkopuolella. Viime maanantaina kymmenen prosenttia oli valmiina, joten työtä on paljon. Toisaalta onhan tämä upea haaste, että Italiassa ajetaan samalla kaudella kaksi rallia, Turitto kommentoi.

Ideana on ajaa perjantain ja sunnuntain pätkät pääasiassa Monzan radalla. Lauantaina puolestaan kaasutellaan läheisten vuorien pikku teillä. Spekulaatioissa on nostettu esiin myös 6. – 7. marraskuuta ajettavan Trofeo ACI Como -rallin pätkiä. Nämä huhut Turitto kuitenkin tyrmää.

– En usko, että käytämme Como-järven alueen erikoiskokeita. Uskon, että löydämme muita kivoja teitä. Meillä on kyllä ideoita, rallipomo toteaa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat