WRC-tallipomon suunnitelmana tuoda vieraileva tähtikuljettaja MM-ralliin – ”En voi kiistää sitä”

Andrea Adamo
Andrea Adamo. Kuva: Helena El Mokni/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-kauden päätösosakilpailussa Monzassa saatetaan nähdä isoja moottoriurheilutähtiä myös rallin ulkopuolelta.

Reilu viikko sitten paljastui, että vuoden 2020 finaalikisa ajetaan Monzan legendaarisen F1-radan maisemissa ja sen ympäristössä joulukuun alussa. Monzassa on vuosittain järjestetty näytösluontoinen Monza Rally Show, joka on houkutellut ralliauton rattiin useita tähtiä muista sarjoista.

M-Sport Fordin tallipäällikkö Rich Millener kertoi Sardinian MM-rallin yhteydessä, että tiimi aikoo käydä keskusteluja MotoGP-tähti Valentino Rossin kanssa Monzan MM-rallista. Italialaislegenda Rossi on Monza Rally Show’n menestynein kuljettaja seitsemällä voitollaan ja hän ajanut kisassa nimenomaan Fordin WRC-kalustolla.

Hyundain tallipäällikkö Andrea Adamo kertoi DirtFish-sivustolle, että myös Hyundain suunnitelmissa on tuoda vieraileva tähti Hyundai i20 WRC -autoon Monzassa.

– Kovan tason vieraileva tähti voi nostattaa huomiota. Meidän pitää hyödyntää kaikki tilaisuudet, joilla voimme saada huomiota rallin MM-sarjalle. En voi kiistää sitä, että teen töitä jonkun kanssa saadakseni enemmän autoja Monzaan, Adamo muotoili sivustolle.

– Mutta en kerro, kenestä on kyse, Hyundain italialaispomo lisäsi eikä suostunut kommentoimaan, onko kyse Rossista.

Lue myös: Rallin MM-sarjan tilanne huolestuttaa – WRC-talli pohtii radikaalia ratkaisua

Katso alta Sardinian MM-rallin parhaat palat. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,352465″ ap mute]

 

Hyundai-kuljettajista Thierry Neuville ja Ott Tänak ajavat varmuudella historian ensimmäisessä Monzan MM-rallissa. Dani Sordo, Craig Breen ja Sebastien Loeb on nähty Hyundain kolmannessa autossa tämän kauden MM-ralleissa.

Loebin ja Hyundain yhteistyö on päättynyt, joten häntä ei nähdä Monzassa. Sordo ja Breen ovat tyrkyllä kolmanteen autoon, mutta mahdollista on myös se, että molemmat saavat näyttöpaikan kauden päätöskisassa.

– Breen ja Sordo? En tiedä. En ole aiemmin miettinyt sitä. Ehkäpä, Adamo pyöritteli.

Monzan MM-ralli ajetaan 4.-6. joulukuuta. Kauden viimeistä edellinen osakilpailu on ohjelmassa kuukauden kuluttua Belgiassa.

Lue myös: Ott Tänakilla kaikki konstit käytössä – pestasi paikallisen sankarin avukseen seuraavaan MM-ralliin

Lue myös: Hyundain WRC-talli Ott Tänakin johdolla Belgian rallisarjan kisaan

Lue myös nämä