Vetääkö 41-vuotias rallin MM-sarjan konkari jälleen kanin hatusta? – ”Parasta olisi, jos voisimme taistella voitosta”

Rallin MM-sarjan nestorikuski Dani Sordo osoitti pari viikkoa sitten Portugalissa, ettei vauhti ole kadonnut mihinkään.
Dani Sordo
Dani Sordo on odotetusti mukana Meksikon MM-rallissa. Kuva: Austral/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Vaikka edellisestä MM-rallista soralla oli vierähtänyt puolisen vuotta, oli 41-vuotias Sordo tuimassa vireessä. Perjantaina muutaman pohja-ajankin nakutellut Sordo olisi voinut kamppailla jopa palkintosijoista, mutta kun edellä oli täyttä MM-sarjaa ajava tallikaveri Thierry Neuville, piti kantabrialaisen höllätä jalkaa kaasulta lauantain ratkaisuhetkillä.

Tulevana viikonloppuna Sordolla on edessään yksi miehen lempikisoista, kun MM-sarja jatkuu Sardinian saarella. Sordo on voittanut kisan kahdesti vuosina 2019-20.

– Tienpinta on hyvin samanlainen kuin Portugalissa, mutta monesti se on kuitenkin liukkaampi. Portugalista sain hyvän valmistautumisen tähän kisaan. Sain hyvän määrän kilometrejä soralta, Sordo sanoo.

– Nyt kisa on paljon tiiviimpi kuin aiempina vuosina, joten meidän on oltava vauhdissa heti startista lähtien. Näin voisimme saada parhaan mahdollisen lähtöpaikan lauantaille.

Kuuntele alta Rallipodin uusi jakso kokonaisuudessaan! Voit kuunnella sen myös Spotifyssä – ja muista ottaa samalla Rallipodi seurantaan! Juttu jatkuu upotuksen jälkeen.

Sordo on mestari optimoimaan hyvän lähtöpaikan tuoman edun soraralleissa. Sardiniassa mies pääsee jälleen loistoasetelmista matkaan perjantaina, joten ei olisi ihme, jos mies kärkkyisi ykköstilalla tai ainakin lähellä sitä avauspäivän jälkeen.

– Tässä kisassa lähtöpaikka on erittäin tärkeä. Pitää katsoa, mitä voimme tehdä, jotta käytämme sen myös mahdollisimman hyvin hyväksemme, Sordo miettii.

– Auton pitää olla tarkka ajettava, koska monet paikat ovat tosi ahtaita. Siksi pitoa pitää olla, jotta pääsee läpi turvallisesti.

Portugalissa podium jäi Sordolta vielä haaveeksi, mutta Sardiniassa ainoa tavoite on nousta palkintopallille sunnuntaina.

– Ehdottomasti tavoitteena on päästä podiumille. Tietenkin parasta olisi, jos voisimme taistella voitosta.

Sardinian ralli käynnistyy perjantaiaamuna testierikoiskokeella. Kisassa on luvassa yhteensä 16 pikataivalta, joille mittaa kertyy noin 266 kilometriä.

Lue myös: Rallin MM-sarjassa poikkeuksellinen kisa – asiantuntija iskee faktat pöytään

Lue myös nämä