Rallin MM-sarjan yllättäjä janoaa lisää – ”Tavoitteenamme on päästä takaisin palkintosijoille”

M-Sport Fordin ranskalaiskuski Adrien Fourmaux on ollut rallin MM-sarjan alkukauden suurin yllättäjä.
Adrien Fourmaux
Adrien Fourmaux. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Mies kokeili siipiään MM-sarjan ykkösluokassa jo pari vuotta sitten, mutta kausi 2022 oli todellinen pannukakku. Viime vuonna mies haki vauhtia WRC2-luokasta ja pääsi takaisin ykköstasolle täksi vuodeksi.

Kauden viisi ensimmäistä MM-rallia ovat tuoneet Fourmaux’lle jo kaksi palkintosijaa. MM-sarjassa ranskalainen keikkuu komeasti neljäntenä vain kahdeksan pisteen päässä pronssitilalla olevasta Hyundain Ott Tänakista.

Tulevaan Sardinian MM-ralliin Fourmaux lähtee kovalla luotolla. Tänä vuonna Välimeren saarella kisaa on tiivistetty niin, että tositoimiin päästään vasta perjantai-iltapäivänä.

– Sardinia on yksi ralleista, joista minulla on eniten kokemusta. Tiedämme toki, että se on rankka ralli, vaikka kilometrejä on vähemmän kuin aiempina vuosina. Kilpailu tulee olemaan äärimmäisen kovaa, Fourmaux sanoo.

– Uuden formaatin myötä kisa on kuin sprinttiralli. Teemme parhaamme, että saamme mahdollisimman hyvän tuloksen. Olemme nyt neljäntenä MM-sarjassa, mutta tavoitteenamme on päästä takaisin palkintosijoille.

Kuuntele alta Rallipodin uusi jakso kokonaisuudessaan! Voit kuunnella sen myös Spotifyssä – ja muista ottaa samalla Rallipodi seurantaan! Juttu jatkuu upotuksen jälkeen.

Fourmaux tietää, ettei Sardiniassa saa mitään ilmaiseksi.

– Saari on pieni, mutta kisa on todella rankka ja yleensä on hyvin kuuma. Kiviä on paljon ja ne pitää pyrkiä välttämään varsinkin toisella vedolla, Fourmaux miettii.

– Luvassa on kova kisa autolle, mekaanikoille ja meille kuljettajille sekä karttureille. Varmasti rallia on ainakin mielenkiintoista seurata. Maisemat ovat kauniita, joten keskitytään siihen, että pidetään hauskaa.

Sardinian ralli käynnistyy perjantaiaamuna testierikoiskokeella. Kisassa on luvassa yhteensä 16 pikataivalta, joille mittaa kertyy noin 266 kilometriä.

Lue myös: Rallin MM-sarjassa poikkeuksellinen kisa – asiantuntija iskee faktat pöytään

Lue myös nämä

  • Uusimmat