IL: Kalle Rovanperän sopimuksen taustoista uutta tietoa – paljastuivatko samalla Sebastien Ogierin suunnitelmat?

Kalle Rovanperä teki viime kauden päätteeksi ison ilmoituksen, kun hän kertoi ajavansa vain valikoiduissa MM-ralleissa vuonna 2024.
Kalle Rovanperä ja Sebastien Ogier
Kalle Rovanperä ja Sebastien Ogier. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Sittemmin Rovanperä on kertonut useaan otteeseen päätöksensä taustoista. Tänä vuonna kaksinkertainen maailmanmestari voi hieman latailla akkujaan ja keskittyä muihinkin puuhiin kuin ralliin. Suunnitelmissa on, että Rovanperä palaa täysipäiväisesti rallin MM-sarjaan ensi kaudella.

Alkuperäisenä suunnitelmana oli, että Rovanperän niin sanottu välivuosi olisi tapahtunut vasta kaudella 2025, mutta se aikaistui yhdellä vuodella. Nyt Rovanperän manageri Timo Jouhki on paljastanut Iltalehden haastattelussa, miksi suunnitelma muuttui.

– Siihen oli monia syitä. Yksi iso oli Sebastien Ogier, Jouhki sanoi IL:lle.

Rovanperä ja Ogier ovat tänä vuonna jakaneet ajovastuuta Toyotan tehdastiimin kolmannessa GR Yaris Rally1 -autossa. Esimerkiksi tämän viikonlopun Sardinian MM-rallissa Ogier on ratin takana, kun taas Rovanperä pitää taukoa rallipuuhista.

Jouhki arvuutteli IL:n haastattelussa sitä, että saattavatko kahdeksan kertaa maailmanmestaruuden voittaneen Ogierin MM-rallit olla ajettu tämän vuoden päätteeksi.

– Tänä vuonna Toyota tiesi, että ”Seb” on mukana. He pystyivät laskemaan sen varaan, että hän paikkaa Kallea, Jouhki taustoitti.

Ogier on ollut huimassa iskussa tämän vuoden kolmessa MM-osakilpailussaan. Hän oli kakkonen kauden avauskisassa Monte Carlossa ja otti voitot Kroatiassa sekä Portugalissa.

Ajettuaan Portugalin MM-rallissa historialliseen kuudenteen voittoonsa Ogier ei täysin suoraan vihjaillut lopettamisella.

– Näyttää siltä, että jokainen viikonloppu tuo minulle uuden mukavan numeron. Minun pitääkin nauttia näistä hetkistä ja vaalia niitä. Sitä ei koskaan tiedä, milloin tämä loppuu, Ogier sanoi.

– Mutta tällä hetkellä olemme yhä hyvässä vauhdissa. Olen 40-vuotias, mutta se ei vielä näy pahemmin, joten meidän pitää jatkaa samalla tavalla.

Lue myös nämä

  • Uusimmat