Vahvistus: Toyotalla viisi WRC-autoa Suomen MM-rallissa, jos kilpailu pystytään järjestämään

Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala vauhdissa viime vuoden Suomen MM-rallissa. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Tommi Mäkisen johtama Toyota Gazoo Racing tuo Suomen MM-rallissa lähtöviivalle peräti viisi WRC-autoa.

Kilpailun yllä on tosin vielä kysymysmerkkejä koronaviruksen aiheuttaman tilanteen vuoksi. Kilpailu on määrä ajaa 6.-9. elokuuta, mutta Kansainvälinen autoliitto FIA on väläyttänyt mahdollisuutta, että kisa voitaisiin järjestää syksymmällä.

Lue myös: Suomen MM-rallille varasuunnitelma – kisa ajetaan vasta syksyllä?

Jos kilpailu pystytään järjestämään tällä kaudella, Toyotalla on kunnon kattaus kilpailussa. Tehdastiimin kuljettajat Sebastien Ogier, Elfyn Evans ja Kalle Rovanperä muodostavat Toyotan ykkösnyrkin Keski-Suomen sorateillä.

Toyotan haastajaohjelmaan kuuluva Takamoto Katsuta kartuttaa Jyskälässä kokemusta Toyota Yaris WRC -auton ratissa. Yariksen saa käyttöönsä myös Toyotan ex-kuljettaja Jari-Matti Latvala, jonka on tarkoitus ajaa Suomessa oman yksityistiiminsä ilmoittamana.

– Se on hyvä juttu, että mukana on viisi autoa. Se on mielenkiintoista kotikilpailussamme ja faneillemme, tallipomo Mäkinen sanoo rallin MM-sarjan virallisilla nettisivuilla.

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun samassa MM-rallissa nähdään viisi Toyota Yaris WRC -autoa. Samat viisi kuljettajaa ohjastivat Yariksia helmikuisessa Ruotsin osakilpailussa. Evans voitti kilpailun, Rovanperä ajoi kolmanneksi, Ogier neljänneksi ja Katsuta yhdeksänneksi. Latvala joutui keskeyttämään teknisen vian vuoksi.

Suomen hallitus on kieltänyt yli 500 hengen tapahtumat heinäkuun loppuun saakka. Suomen MM-rallin kohtalo ratkeaa kesäkuun alussa, jolloin hallitus tekee uusia linjauksia elokuun alusta eteenpäin.

Katso alta kooste viime MM-kauden ulosajoista.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,334488″ ap mute ]

Lue myös nämä

  • Uusimmat