Toyotan WRC-tallilta uutinen, jota kilpailijat eivät olisi halunneet kuulla

Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä testaamassa Toyota Yaris WRC:tä. Kuva: Jeremie Billiot/Planetemarcus.com
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan WRC-rallitiimin uuden GR Yaris WRC -auton vauhti on jo nyt kohdallaan, vaikka autolla on ajettu vasta muutamat viralliset testit. Asiasta kertoo DirtFish-sivusto.

Tämä on uutinen, jota Toyotan kilpailijatiimit eivät olisi halunneet kuulla. Näin DirtFishin artikkelin kirjoittanut konkaritoimittaja David Evans kuvailee.

Asia on juuri niin kuin Evans kirjoittaa. Toyota aloitti ensi vuoden WRC-autonsa GR Yariksen testauksen helmikuun alussa Keski-Suomessa. Helmikuun lopussa GR Yaris sai tulikasteensa soralla Espanjassa, missä Toyotan WRC-kuskit valmistautuivat Meksikon MM-ralliin.

Katso video: GR Yaris WRC -auto vauhdissa

Espanjassa GR Yariksen vauhtia verrattiin ensimmäisen kerran tallin nykyiseen rallitykkiin Yaris WRC:hen, joka on osoittaunut MM-sarjan vahvimmaksi menopeliksi. Tulokset puhuivat puolestaan.

– Päätimme viikon testaamalla suorituskykyä. Meillä oli paikalla vuoden 2017 auto (Toyotan nykyinen WRC-auto) ja luotimme siihen, että uusi auto lähestyi sen tasoa. Päätimmekin testata nykyistä ja uutta autoa peräjälkeen, Toyotan tekninen johtaja Tom Fowler kertasi DirtFishille.

– Saimme erittäin positiivisia tuloksia peräkkäisistä vedoista. Lyhyesti sanottuna uusi auto ei ole aivan samalla tasolla, mutta se on erittäin lähellä nykyistä autoa, Fowler tiivisti.

Katso alta kooste viime MM-kauden ulosajoista. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,334488″ ap mute ]

 

Tommi Mäkisen johtama talli testasi GR Yarista edellisen kerran maaliskuussa Keski-Suomessa, mutta sittemmin autoa ei ole nähty vauhdissa.

Kansainvälinen autoliitto FIA on kieltänyt WRC-talleilta testaamisen toukokuun loppuun saakka koronaviruspandemian vuoksi. Toyota jatkaa GR Yariksen testaamista heti, kun testikielto on purettu.

Lue myös: Vahvistus: Toyotalla viisi WRC-autoa Suomen MM-rallissa, jos kilpailu pystytään järjestämään

Lue myös nämä

  • Uusimmat