Quantcast

Rallin EM-sarjassa jää yksi kisa ajamatta – Latvian osakilpailulle jälleen uusi ajankohta

Puolan EM-ralli
Puolassa ei ajeta tänä vuonna EM-rallia. Kuva: Jorge Cunha/DPPI
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Koronaviruspandemia on johtanut ensimmäisen osakilpailun perumiseen rallin EM-sarjassa.

Puolan EM-ralli jää kokonaan ajamatta tällä kaudella koronan aiheuttaman tilanteen vuoksi. Puola oli alkuperäisessä EM-kalenterissa merkattu päivämäärille 26.-28. kesäkuuta, mutta huhtikuun lopussa ilmoitettiin, että sorarallille etsitään uutta ajankohtaa.

Rallin EM-sarja tiedotti torstaina, ettei osakilpailulle ole löydetty uutta paikkaa. Sen vuoksi kisa perutaan tältä vuodelta, ja Puolan rallijärjestäjät voivat aloittaa keskittymisen juhlavuoteen 2021, jolloin Puolan ralli täyttää 100 vuotta.

Rallin EM-sarja käynnistyy aikaisintaan heinäkuun loppupuolella Rooman ympäristössä ajettavalla osakilpailulla. EM-sarja ilmoitti torstaina, että Latviassa ajettavaa Liepaja-rallia siirretään toistamiseen.

Liepaja-ralli oli alkuperäisessä kalenterissa toukokuun lopussa, mutta sitä lykättiin ensin heinäkuulle. Tuoreimman suunnitelman mukaan Latvian osakilpailu on tarkoitus ajaa 14.-16. elokuuta.

– Olemme erittäin tyytyväisiä, että kalenterista löytyi uusi ratkaisu Liepaja-rallille. Olemme luonnollisesti pettyneitä, että EM-sarja ei vieraile tänä vuonna Puolassa, missä on tehty kovasti töitä ja valmisteluja kisaa varten, EM-sarjan koordinaattori Jean-Baptiste Ley harmittelee tiedotteessa.

– Tavoitteenamme koronakriisin alusta lähtien on ollut pitää mahdollisimman monta rallia kalenterissa. Tehtävä on haastava, koska tilanne vaihtelee jatkuvasti ja meidän täytyy kunnioittaa eri maiden rajoituksia. Kaikkien terveys ja turvallisuus on ykkösprioriteettimme, josta emme tingi yhtään, Ley lisää.

EM-sarjassa on määrä ajaa seitsemän osakilpailua kaudella 2020.

Rallin EM-sarjan kalenteri 2020:
24.-26.7.  Italia 
14.-16.8.  Latvia 
28.-30.8.  Tshekki 
17.-19.9.  Azorit 
16.-18.10. Kypros
6.-8.11.   Unkari
3.-5.12.   Kanariansaaret

Lue myös nämä

  • Uusimmat