Vahvistus: Sebastien Loebille peräti kahden vuoden WRC-diili

Sebastien Loeb ja Dani Sordo
Sebastien Loeb ja Dani Sordo ovat tehneet sopimuksen Hyundain kanssa. Kuva: Sarah Vessely/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Nyt se on varmaa: Sebastien Loeb nähdään rallin MM-sarjassa kaudella 2019.

Hyundain WRC-talli vahvisti torstaina, että se on tehnyt sopimuksen yhdeksän kertaa rallin maailmanmestaruuden voittaneen Loebin kanssa. Yllättävää oli se, että Loebin sopimus on kaksivuotinen eli se kattaa myös kauden 2020.

– Minulle ei tarjottu enää mahdollisuutta PSA-konsernista heidän tekemiensä strategisten valintojen vuoksi. En halunnut vielä lopettaa! Tulemme (kartanlukija) Daniel Elenan kanssa takaisin Hyundailla vuonna 2019 kuuden MM-rallin ohjelmalla, joka on jännittävä uusi haaste, Loeb hehkutti Twitter-tilillään.

Loeb ajoi tänä vuonna kolme MM-rallia Citroenin WRC-autolla ja voitti Katalonian osakilpailun lokakuussa. Hänelle ei löytynyt ensi kaudeksi tilaa Citroenilta, sillä ranskalaistiimi kilpailee ensi vuonna vain kahden autokunnan vuosin. Lisäksi Loebin rallicross-suunnitelmat olivat menneet murskaksi, sillä Peugeot oli ilmoittautunut vetäytyvänsä MM-sarjasta tämän vuoden jälkeen.

Ranskalaiskonkari ajaa kaudella 2019 kuusi MM-rallia Hyundai i20 WRC -autolla. Loeb kilpailee ensimmäisen kerran Hyundailla jo kauden avausrallissa Monte Carlossa tammikuun lopussa. Ranskalaistähdellä pitää kiirettä, sillä hän osallistuu aiemmin tammikuussa ajettavaan Dakar-ralliin, joka päättyy 17. tammikuuta Chilessä. Monte Carlo -rallin nuotitus alkaa vain viisi päivää myöhemmin.

Hyundai oli aiemmin suunnitellut, että se ajattaa Montessa Thierry Neuvillea, Andreas Mikkelseniä ja Dani Sordoa. Talli teki viime hetken muutoksen suunnitelmiinsa ja päätti luovuttaa Sordon paikan Loebille, joka pääsee ajamaan kotiyleisönsä edessä Ranskassa.

Loebin sopimus tarkoittaa sitä, että uusiseelantilaiselle Hayden Paddonille ei ole toistaiseksi varmaa ohjelmaa ensi kaudelle. Talli kertoi tiedotteessaan, että se käy vielä keskusteluja Paddonin kanssa. Paddon jakoi päättyneellä kaudella Hyundain kolmatta autoa Sordon kanssa.

Espanjalaiselle Sordolle on tällä haavaa tiedossa kahdeksan MM-osakilpailua ensi vuonna. Sordon jatkosopimus kattaa kauden 2019.

Kauden avaava Monte Carlo -ralli ajetaan 24.-27. tammikuuta.

Artikkelia muokattu kello 15.23: Hyundai käy vielä keskusteluja Paddonin kanssa.

Lue myös nämä