”Olemme ikionnellisia” – Hyundai-pomo hehkuttaa Sebastien Loebin sopimusta

Sebastien Loeb
Sebastien Loeb. Kuva: Citroen Racing
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Sebastien Loeb ei malttanut pysyä poissa rallin MM-sarjasta. Lajin yhdeksänkertainen maailmanmestari teki kaksivuotisen sopimuksen Hyundain WRC-tiimin kanssa.

Loeb oli täysin vailla sopimusta ensi kaudeksi ennen Hyundai-diilin julkistusta. Hänen edustamansa Peugeot’n rallicrosstiimi ilmoitti jo syksyllä, ettei se jatka rallicrossin MM-sarjassa tämän vuoden jälkeen. Lisäksi Loebiltä sulkeutui ovi Citroenin WRC-tiimistä, kun ranskalaisvalmistaja menetti yhden päätukijoistaan ja kertoi kilpailevansa vain kahden autokunnan voimin kaudella 2019.

Loeb ajoi Citroenin WRC-tallin väreissä kolme MM-rallia kaudella 2018 ja otti sensaatiomaisen voiton Kataloniassa vajaat kaksi kuukautta sitten.

– Espanjan MM-rallin voitto sytytti haluni kilpailla rallin MM-sarjan huipulla. Hyundain talliin liittyminen antaa meille tuoreen haasteen, jonka pariin hyökkään innolla, Loeb kertoo tallin tiedotteessa.

Loeb sanoo olevansa vaikuttunut siitä, kuinka päättäväisesti Hyundai hakee menestystä rallin MM-sarjassa. Päättyneellä kaudella tiimi joutui taipumaan kakkoseksi sekä kuljettajien että valmistajien MM-sarjassa.

– Minusta tuntuu, että voin tuoda paljon heille (Hyundaille) yhdessä Thierryn (Neuville), Andreaksen (Mikkelsen) ja Danin (Sordon) kanssa. Hyundai i20 Coupe WRC -auto on todistanut olevansa voittaja-auto, painottaa Loeb, joka kilpailee ensimmäisen kerran Hyundain väreissä kauden avausrallissa Monte Carlossa.

Tallipäällikkö Michel Nandanin mukaan Loebin sopimus oli tärkeä asia Hyundai Motorsportille.

– Olemme ikionnellisia, että hän sitoutui kahden vuoden sopimukseen. Sopimuksen tekeminen näinkin suunnattoman lahjakkuuden ja kovan kaliiperin kuljettajan kanssa osoittaa sen, että olemme houkutteleva ja kilpailukykyinen ehdokas rallin MM-sarjassa. Perimmäinen tavoitteemme on voittaa maailmanmestaruus. Uskomme, että nyt meillä on oikeanlainen paketti sitä varten, Nandan kertoo.

Hyundai ilmoitti samalla tehneensä ensi kauden kattavan jatkosopimuksen Dani Sordon kanssa. Espanjalaiskuljettaja Sordon ohjelmaan kuuluu kahdeksan MM-rallia vuonna 2019. Lisäksi Hyundai käy vielä keskusteluja Hayden Paddonin kanssa, joka jakoi tallin kolmatta autoa Sordon kanssa kaudella 2018.

Lue myös nämä