Vahvistus: Portugalin rallista ensimmäinen koronauhri MM-sarjassa

Portugalin ralli
Legendaarisessa Fafen hyppyrissä ei loikita tänä vuonna ainakaan MM-sarjan tiimoilta. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjasta kantautui torstaina ensimmäinen virallinen päätös kilpailun peruuttamisesta kokonaan tällä kaudella.

Portugalin MM-ralli piti ajaa alun perin 21. – 24. toukokuuta, mutta kisaa lykättiin koronapandemian takia. Rallin verkkosivuilla kerrottiin torstaina, että kilpailu on nyt päätetty perua kokonaan.

– Koronaviruksen takia Portugalin rallia ei voitu järjestää alkuperäisenä ajankohtana toukokuussa. Portugalin autoliitto teki isoja ponnistuksia, että kisa olisi voitu ajaa lokakuun lopussa. Päätimme kuitenkin eri tahojen kanssa, että tilanne on liian epävarma näinä päivinä. Tämän kriittisen tilanteen takia olemme pakotettuja perumaan rallin kauden 2020 osalta, tiedotteessa kerrotaan.

– Portugalin autoliitto pahoittelee tätä päätöstä. Tämä on kuitenkin ainoa vastuullinen päätös kannattajien, tiimien, sponsorien ja kaikkien tahojen kannalta.

Lue myös: Rallin EM-sarjan alku viivästyy entisestäänRallin EM-sarjan alku viivästyy entisestäänRallin EM-sarjan alku viivästyy entisestään

Portugalin rallin lisäksi myös Argentiinan ja Sardinian rallit on lykätty. Myös näiden rallien ajaminen myöhemmin syksyllä on hyvin epätodennäköistä.

MM-sarjan on määrä jatkua heinäkuussa Keniassa. Myös tämä ralli on kuitenkin koronan vuoksi varsin epätodennäköinen. Suomen MM-ralli on tarkoitus ajaa elokuun alussa Jyväskylän ympäristössä. Jyskälän ympärillä on kuitenkin useita kysymysmerkkejä. Suomen hallitus on esimerkiksi kieltänyt kaikki yli 500 henkilön yleisötapahtumat heinäkuun loppuun asti.

Lue myös: Koronapandemia vaikuttamassa myös ensi tammikuun Dakar-ralliin

Lue myös nämä