Marcus Grönholmille tunnustusta kaikkien aikojen rallitähdeltä – ”Hän oli erittäin kova”

Marcus Grönholm ja Sebastien Loeb
Marcus Grönholm ja Sebastien Loeb. Kuvat: Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin yhdeksänkertainen maailmanmestari Sebastien Loeb on nimennyt Marcus Grönholmin uransa kovimmaksi vastustajaksi.

Vuosina 2000 ja 2002 maailmanmestaruuden voittanut Grönholm sai uuden kilpakumppanin kaudella 2003, kun Loeb ajoi ensimmäisen täyden kautensa Citroenilla. Loeb sijoittui heti MM-loppupisteissä toiseksi ja seuraavasta kaudesta lähtien hän oli lyömätön vuoden 2012 loppuun saakka.

Loeb ja Grönholm kävivät ikimuistoisia kamppailuja etenkin suomalaisen aktiiviuran viimeisinä vuosina 2006 ja 2007. Molempina kausina Loeb kuitenkin veti pidemmän korren ja jätti inkoolaisen ilman kolmatta MM-titteliä.

– Kovimmat taisteluni kävin Grönholmia vastaan. Meillä oli kamppailuja muutaman vuoden ajan, hän oli erittäin nopea, Loeb suitsutti Ranskan Canal+-kanavan haastattelussa.

– Hän teki muutaman virheen, jotka maksoivat hänelle paljon, mutta hän oli erittäin kova vastustaja usean vuoden ajan, nykyään Hyundain WRC-tiimiä edustava Loeb edusti.

Kaudella 2006 Grönholmille avautui tilaisuus mestaruuteen, kun Loeb joutui seuraamaan neljä viimeistä osakilpailua sivusta loukkaannuttuaan maastopyörälenkillä. Grönholm hukkasi kuitenkin tilaisuuden kaadettuaan Fordinsa Australian rallissa. Loeb vei tittelin vain pisteen erolla.

Kaudella 2007 Loeb nujersi Grönholmin neljän pisteen marginaalilla. Grönholm menetti MM-sarjan kärkipaikan Loebille kauden viimeistä edellisessä osakilpailussa Irlannissa, missä Fordin suomalaiskuljettaja keskeytti törmättyään kivimuuriin Focuksella.

Katso alta kooste viime MM-kauden ulosajoista. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,334488″ ap mute ]

 

Loebin mieleen ovat jääneet myös kamppailut maanmiestään Sebastien Ogieria vastaan.

– Jotkin kisoistamme olivat hätkähdyttäviä. Hän meni todella kovaa, eikä häntä vastaan ollut helppoa, Loeb myönsi.

– Siinä vaiheessa olin päättämässä (kokoaikaista) ralliuraani ja hän oli uransa alussa. Hänestä alkoi kuljettajien uusi sukupolvi.

Loeb nosti esiin myös kaksi legendaa uransa alkuvaiheilta.

– Olin vaikuttunut ja samalla myös peloissani, kun ensimmäisenä vuotenani (2003) pääsin samaan tiimiin Carlos Sainzin ja Colin McRaen kanssa. Kaksi maailmanmestaria samassa tiimissä kanssani ja minä kolmannessa autossa. Opin heiltä paljon.

Lue myös nämä

  • Uusimmat