Quantcast

Koronapandemia vaikuttamassa myös ensi tammikuun Dakar-ralliin

Dakar-ralli siirtyi Saudi-Arabiaan tänä vuonna. Kuva: Eric Vargiolu / DPPI
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Maailmanlaajuinen koronapandemia voi vaikuttaa myös ensi tammikuussa ajettavaan Dakar-ralliin, uutisoi Autosport-lehti verkkosivuillaan. Kilpailunjohtaja David Casteran mukaan klassikkokilpailun laajenemissuunnitelmista voidaan joutua luopumaan.

Dakar-ralli ajettiin tämän vuoden tammikuussa ensimmäistä kertaa Saudi-Arabiassa. Ensi vuodeksi mukaan oli tarkoitus ottaa pari uutta maata Lähi-Idästä. Koronapandemia voi kuitenkin sotkea nämä suunnitelmat.

– Alkuperäinen idea oli ottaa 2-3 maata mukaan, mutta meillä on myös vaihtoehtona ajaa kisa vain yhdessä maassa. Meillä on monia eri skenaarioita, koska me emme vielä tiedä, miten terveystilanne muuttuu eri maissa. Tällä hetkellä lopullista päätöstä ei ole kuitenkaan vielä tehty, Castera sanoo Autosportille.

– On selvää, että pandemia on vaikeuttanut meidän neuvotteluita. Eri maissa suoritettavat mittaukset vaikeuttavat myös meidän suunnittelutyötä. Ne myös vaihtelevat rajoilla koko ajan.

Joka tapauksessa päätös ensi vuoden kisasta pitää tehdä nopeasti, jotta reitin tekemiselle ja muulle valmistelulle jää tarpeeksi aikaa.

– Päätös on tehtävä seuraavan reilun parin viikon aikana, koska virallinen ilmoitus rallista pitää julkistaa kesäkuun alussa, Castera summaa.

Kaikissa suunnitelmissa on tiettävästi pääpainopiste Saudi-Arabiassa. Mukaan ovat mahdollisesti tulossa Jordania sekä Arabiemiraatit.

– Saudi-Arabia on alueen suurin maa, jossa voi suunnitella joka vuosi 100-prosenttisesti erilaisen reitin. Siihen ei pysty esimerkiksi Jordaniassa. Vaikka voisimme ajaa taas vain Saudeissa, niin saamme varmasti tehtyä hyvän rallin, Castera kertoo.

– Olen todella luottavainen, että voimme järjestää kisan, mutta tietenkin terveyspuolen on siellä oltava kunnossa.

Ensi vuoden Dakar on järjestyksessään jo 43:s. Alun perin ralli ajettiin Pariisista Senegalissa sijaitsevaan Dakariin. Muun muassa turvallisuusuhkien takia kisa siirrettiin vuonna 2009 Etelä-Amerikkaan, jossa sitä ehdittiin aja vuosikymmenen verran.

Suomalaisista legendaarisen rallin ovat voittaneet Ari Vatanen neljästi ja Juha Kankkunen kerran.

Lue myös nämä

  • Uusimmat