Uusi huhu rallin MM-sarjasta: Kanada voi korvata Ruotsin MM-rallin

Tällaisia kuvia WRC-promoottori ei halua nähdä. Soraa lennättää Andreas Mikkelsen. Kuva: Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ruotsin MM-rallin järjestäjillä kävi tänä vuonna erittäin surkea tuuri keliolosuhteiden vuoksi. Vielä muutama päivä ennen kisan alkamista Värmlannin pikataipaleilla oli täydelliset talvirallin olosuhteet eli reilusti lunta ja pakkasta. 

Viime hetkellä sää muuttui ja lämmin ilmamassa vyöryi Torsbyn huoltoalueelle sekä erikoiskokeille. Tämän myötä erikoiskokeet muistuttivat välillä enemmän sorarallia kuin perinteistä talvikisaa. Saksalaisen Rallye Magazin -lehden mukaan ilmastonmuutos voi uhata Ruotsin MM-rallia tulevina vuosina.

Tarjolla olisi uusi manner, sillä Pohjois-Amerikan jättiläisiin kuuluva Kanada hamuaa mukaan WRC-kalenteriin. Jo aiemmin Ruotsin rallin kisajärjestäjät ja FIA ovat pohtineet kisan siirtämistä pohjoisemmaksi. Tämä on kuitenkin järjestäjien mukaan mahdotonta.

WRC-promoottori haluaisi joka kausi yhden kisan, jossa olisi taatun talviset olosuhteet. Yksi vaihtoehto voisi olla Kanada, joka on jo perustanut Rally Promoter Association of Canada -nimisen järjestön viemään asiaa eteenpäin.

– Nyt kyse on siitä, että löydämme sponsoreita, jotta voimme järjestää tämän tason tapahtuman. Olemme kuitenkin hyvin luottavaisia, RPAC:n edustaja kertoo saksalaislehdessä.

FIA ja WRC-promoottori toivoo Kanadalta ennen kaikkea talvirallia, mutta mitään olemassa olevaa kisaa ei ole tarve jäljitellä. WRC haluaa kanadalaisen osakilpailun, joka voisi Ruotsin rallin kannalta ikävästi saada kerta heitolla neljän vuoden sopimuksen.

Kanadan mahdollinen MM-ralli voisi olla aikaisintaan kalenterissa vuonna 2022. Rallye-Magazinen mukaan asiasta on jo käyty alustavia neuvotteluita kanadalaisten ja FIA:n välillä. Rallin keskuspaikkana toimisi Gatineaun kaupunki  Etelä-Québecissä. Gatineau kuuluu Suur-Ottawaan ja alueella asuu 1,2 miljoonaa ihmistä.

Se on kuitenkin varmaa, että tällä viikolla rallin MM-sarja jatkuu Meksikossa.

 

 

Lue myös nämä