Safari-rallin järjestäjät luottavat suomalaisosaamiseen – Mikko Hirvosen kartanlukija nimettiin neuvonantajaksi

Jarmo Lehtinen. Kuva: @World

Mikko Hirvosen kartanlukijana tunnettu Jarmo Lehtinen matkustaa tällä viikolla Keniaan tarkkailemaan, missä vaiheessa ja mitkä edellytykset maalla on järjestää MM-ralli ehkä jo kaudella 2020. 

Legendaarinen Safari-ralli jäi pois kalenterista vuonna 2002, mutta nyt paluuta puuhataan täyttä häkää. Yhteensä 15 MM-rallia yhdessä Hirvosen kanssa voittanut Lehtinen sekä viime vuonna Walesin MM-rallin reittipäällikkönä toiminut britti Iain Campbell tarkkailevat lähipäivien aikana FIA:n teknisten asiantuntijoiden ominaisuudessa, mitkä ovat Kenian rallin tämän hetken olosuhteet.

Keniassa ajetaan heinäkuun alussa MM-kandidaattikilpailu. Jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, voi Safari-ralli nykymuodossaan palata MM-kalenteriin jo ensi kaudella.

– Tällä viikolla suuntana on Nairobi, jossa työskentelen yhdessä Safari-rallin järjestäjien kanssa heinäkuun kandidaattikisaa silmällä pitäen. Tavoitteena on, että ikoninen ralli palaa WRC-kalenteriin vuonna 2020, Campbell kertoo Twitter-tilillään.

Asiasta uutisoivan kenialaisen The Star -lehden mukaan Lehtinen matkustaa Nairobiin tiistai-iltana ja Campbell seuraa perässä keskiviikkona.

– Näiden kahden neuvonantajan nimittäminen perustuu henkilöiden kokemukseen WRC:n merkittävimmissä tapahtumissa, Walesin ja Suomen MM-ralleissa. Heidän avullaan Kenia voi järjestää maailmanluokan osakilpailun. Nämä kaksi herrasmiestä ovat nyt osa WRC Safari Rally -projektia ja heidän avullaan Kenia tavoittelee mandaattia järjestää MM-ralli vuonna 2020, projektin toimitusjohtaja  Phineas Kimathi toteaa kenialaislehden sivuilla

Jaa uutinen
Aki Hietavala

Aki Hietavala

aki.hietavala(a)rallit.fi
Toimituspäällikkö