Usealle rallikuljettajalle karvas pettymys – MM-rallipomo joutui selittämään: ”Uskokaa pois!”

Monte Carlon MM-ralliin oli enemmän halukkaita autokuntia kuin kilpailuun pystyttiin ottamaan.
Monte Carlon MM-ralli
Monte Carlon MM-ralli avaa MM-kauden. Kuva: Dufour Fabien/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-kauden avaavan Monten järjestäjät julkistivat maanantaina kilpailun osallistujalistan, jolta löytyi 70 autokuntaa. Klassikkokisan kilpailijamäärä oli rajattu juuri kyseiseen lukuun.

Lue myös: Monte Carlon MM-rallin osallistujalista julki – suomalaisittain äärimmäisen harvinainen tilanne

Useat ilmoittautumisen jättäneet rallikuskit kokivat karvaan pettymyksen, kun kisaan ei auennutkaan paikkaa. Esimerkiksi ranskalaiskuljettaja Thibaut Poizot avautui aiemmin kohtalostaan.

– Nyt vedän viivan tämän rallin päälle, sillä he eivät halua amatöörejä mukaan, Poizot tuhahti.

Lue lisää: Rallikuski koki karun pettymyksen: osti uuden kilpurin, mutta häntä ei päästetty mukaan MM-ralliin

Nyt kisajärjestäjät ovat esittäneet selityksen, minkä takia osalle ilmoittautuneista jouduttiin lähettämään seuraavanlainen sähköpostiviesti: ”valitettavasti joudumme ilmoittamaan, että ilmoittautumistasi ei ole hyväksytty”.

– Rekisteröimme 112 hakemusta, joista 93 täytti säännöissämme asetetut kriteerit. Valitettavasti jouduimme hylkäämään niistä 23, Monte Carlon MM-rallin pomo Eric Barrabino kertoi.

– Järjestäjänä osallistujien torjuminen ei ole helppo tehtävä, uskokaa pois! En mene tarkemmin yksityiskohtiin, miten valinnat tehdään, mutta lukuisia kriteerejä on otettu huomioon sen varmistamiseksi, että lopulta parikymmentä kansallista kuljettajaa pääsee kilpailemaan kansainvälistä eliittiä vastaan.

Monte Carlon MM-rallin keskuspaikka sijaitsee tänä vuonna Gapin kaupungissa. Osallistujien määrää jouduttiin rajoittamaan tilan puutteen vuoksi.

– Isoin toiveemme on löytää pidemmällä aikavälillä yli 30 000 neliömetrin alue, jotta voimme lisätä huoltoalueen kapasiteettia. Se antaisi meille mahdollisuuden hyväksyä kaikki ilmoittautumiset, sekä ammattilaiset että amatöörit, Barrabino selvitti.

Monte Carlon MM-ralli ajetaan 25.-28. tammikuuta.

Lue myös nämä