Legendaarisen rallin kärkikuskilla hengenvaarallinen tilanne – katsoja ajoi vastaan reitillä

Dakar-rallin neljännellä etapilla ei vältytty dramaattisilta tilanteilta.
Yazeed Al-Rajhi
Yazeed Al-Rajhi. Kuva: ASO/A.Vincent/DPPI
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Saudi-Arabiassa ajettavaa aavikkorallia johtava Yazeed Al-Rajhi oli loistavassa vauhdissa tiistain taipaleella. Al-Rajhi kellotti toiseksi nopeimman ajan 299-kilometrisellä etapilla, mutta hänen päivänsä olisi voinut päättyä huomattavasti huonommin.

Al-Rajhi oli törmätä katsojan ajamaan autoon etapin loppupäässä, kun hän paahtoi Toyota Hiluxillaan kaasu pohjassa. Saudiarabialainen teki väistöliikkeen oikealle, jolla hän vältti hengenvaarallisen nokkakolarin.

Motorsport.comin mukaan kilpailunjärjestäjät eivät olleet tietoisia Al-Rajhin läheltä piti -tilanteesta. Tapauksesta on kuitenkin julkaistu video sosiaalisessa mediassa.

Voit katsoa videon alta. Jos upotus ei näy, voit katsoa videon täältä.

Al-Rajhi julkaisi itsekin videoviestin, jossa hän kertoi arabiaksi tilanteestaan sekä kehotti katsojia pysymään kaukana ralliautoista, jotka kiitävät huimaa vauhtia dyyneillä. Lisäksi Al-Rajhi muistutti, että tämänkin vuoden Dakarissa on sattunut vaarallisia tilanteita.

Al-Rajhin tallikaveri Lionel Baud törmäsi kuvaajaan heti ensimmäisellä etapilla. Kuvaaja jouduttiin viemään sairaalahoitoon.

Rallin yhdeksänkertainen maailmanmestari Sebastien Loeb ajoi tiistaina pohja-ajan reilun minuutin erolla Al-Rajhiin. Kyseessä oli Loebin ensimmäinen etappivoitto tämän vuoden Dakarissa. Ranskalaiskonkari kohenteli kokonaistilanteessa sijoitustaan kuudenneksi.

Al-Rajhilla on kilpailussa neljän ja puolen minuutin etumatka Audi-kuljettaja Carlos Sainziin. Kilpailun voittoa puolustava Nasser Al-Attiyah nousi legendaarisessa kisassa kolmanneksi 11 minuutin päähän kärjestä.

Tiistain etapin tulokset:

1. Sebastien Loeb  Prodrive 2.36.02
2. Yazeed Al-Rajhi  Toyota   +1.08
3. Nasser Al-Attiyah Prodrive  +1.22
4. Carlos Sainz   Audi    +5.08
5. S. Peterhansel  Audi    +5.59
6. M. Serradori   Century  +6.56

Kokonaistilanne 4/12 etapin jälkeen:

 1. Yazeed Al-Rajhi Toyota 15.44.39
 2. Carlos Sainz  Audi   +4.29
 3. N. Al-Attiyah  Prodrive +11.03
 4. Lucas Moraes  Toyota  +19.31
 5. Mattias Ekström Audi   +19.42
 6. Sebastien Loeb Prodrive +23.50
 7. M. Serradori  Century +24.20
 8. S. Peterhansel Audi   +26.56
 9. Vaidotas Zala  Mini   +32.52
10. G. de Mevius  Toyota  +40.43

Lue myös nämä