Toyotan WRC-tiimin unelma toteutuu sittenkin?

Takamoto Katsuta
Takamoto Katsuta WRC-autolla Japanin MM-rallin testikisassa. Kuva: Toyota Gazoo Racing
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Japanin MM-rallin järjestäjät eivät ole heittäneet kirvestään kaivoon, vaikka kilpailusta kantautui hiljattain ikäviä huhuja.

Japanin on tarkoitus palata syksyllä MM-sarjaan kymmenen vuoden tauon jälkeen. Toyotan kotimaan on kaavailtu järjestävän MM-kauden päätösralli 19.-22. marraskuuta.

Toyota palasi rallin MM-sarjaan kaudella 2017 Tommi Mäkisen johtaman tiimin voimin. Siitä lähtien Toyotan pääjohtaja Akio Toyoda on tuonut useaan otteeseen esiin sen, että japanilaisyhtiölle olisi äärimmäisen tärkeää saada rallin MM-sarja takaisin nousevan auringon maahan.

Koronavirus on langettanut varjon Japanin MM-rallipaluun ylle. Motorsport.com-sivusto uutisoi reilu viikko sitten, että Japanin ja Uuden-Seelannin rallit peruttaneen pandemian vuoksi.

Lue myös: Motorsport.com: Uuden-Seelannin ja Japanin MM-rallit perutaan, Suomessa ajetaan vasta syksyllä

Japanin MM-rallin promootioyhtiön pomo Koji Takahashi ei vahvista huhuja.

– Olen kuullut, että mediassa on uutisoitu kriisin vaikutuksista Uuden-Seelannin ja Japanin ralleihin. Se on totta, että Uusi-Seelanti ja Japani ovat kaukana Euroopasta, minkä vuoksi se olisi kallista ja aikaa vievää (talleille) logistiikan vuoksi. Valmistaudumme kuitenkin luottavaisesti järjestämään Japanin osakilpailun, Takahashi kertoi japanilaisen Autosport web -sivuston mukaan.

Rallin MM-sarjan jatkumisesta ei ole vielä varmaa tietoa. Oheiselta videolta voit katsoa viime kauden hurjimmat ulosajot. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,334488″ ap mute ]

 

Takahashin mukaan Japanin rallin järjestäjät tekevät kaikkensa, jotta kilpailu pystyttäisiin ajamaan marraskuussa. Tätä varten on pistetty pystyyn erityinen Japanin rallin työryhmä, jonka puheenjohtajana toimii Timo Rautiainen.

Kaksi kertaa Marcus Grönholmin rinnalla maailmanmestaruuden voittanut Rautiainen toimii nykyään Kansainvälisen autoliiton FIA:n rallikomission varapuheenjohtajana.

Lue myös: Kalle Rovanperälle luvassa rallihommia

Lue myös nämä

  • Uusimmat