Motorsport.com: Uuden-Seelannin ja Japanin MM-rallit perutaan, Suomessa ajetaan vasta syksyllä

Sebastien Ogier
Sebastien Ogier Uuden-Seelannin rallissa vuonna 2010. Kuva: Gepa Pictures/McKlein/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Koronapandemia on pilaamassa sekä Uuden-Seelannin että Japanin MM-rallien paluun WRC-kalenteriin. Motorsport.com-sivuston mukaan molemmat kisat jätetään tänä vuonna ajamatta taloudellisten ja logististen haasteiden vuoksi.

Kaudesta 2020 ehdittiin ajaa vain kolme osakilpailua ennen kuin korona sotki kuviot. Motorsport.comin mukaan kulisseissa tehdään rajusti töitä, jotta MM-kautta päästään jatkamaan syksyllä. Todennäköisesti tuolloin ajetaan kuitenkin vain Euroopassa.

Jo aiemmin Portugalin ja Kenian MM-rallit peruttiin kokonaan tältä vuodelta. Argentiinan ja Sardinian osakilpailuja on puolestaan lykätty, mutta näiden ajaminen vielä tämän vuoden puolella on epätodennäköistä. Varsinkin Argentiina tuskin toteutuu juuri logististen ongelmien vuoksi.

Lue myös: Tommi Mäkinen hämmästelee eriskummallista tilannetta: ”Ei tajua, että näinkin voi käydä”

Uudessa-Seelannissa oli määrä ajaa syyskuun alussa ensi kertaa sitten vuoden 2012. Motorsport.comin mukaan tiimit eivät ole valmiita matkustamaan nykyisessä maailman tilanteessa Tyynellemerelle saakka. Saman kohtalon on kokemassa myös Japani, vaikka Toyota varmasti haluaisikin ajaa kotimaassaan.

Yksi maailman suosituimmista moottoriurheilusivustoista esittää myös, ettei Suomen MM-rallia tulla perumaan kokonaan, vaan rallia lykätään myöhemmälle syksyyn. Suomessa on määrä ajaa elokuun alussa, mutta hallitus on jo perunut kaikki massatapahtumat heinäkuun loppuun asti.

Lue myös: Sebastien Ogier harmittelee Safari-rallin peruuntumista – ”Kenia olisi ollut uusi tarina”

Lue myös nämä

  • Uusimmat