Ott Tänak muisteli jouluista puhelua, joka liittyi rallimestari Ogieriin – ”Siinä vaiheessa olin vihainen”

Tänak Ogier
Ott Tänak ja Sebastien Ogier. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ott Tänak sai kokea vuonna 2017 M-Sportin rallitallissa, miltä tuntuu olla hallitsevan maailmanmestarin tallikaveri.

Nykyään Hyundain WRC-tiimiä edustava Tänak on hallitseva maailmanmestari, mutta hän teki varsinaisen läpimurtonsa vasta muutama vuosi sitten. Virolaiskuljettaja saavutti ensimmäiset osakilpailuvoittonsa kesällä 2017 Fordin ratissa.

Tänakin piti olla M-Sportin ykköskuljettaja kaudella 2017, mutta suunnitelmiin tuli muutos, kun hallitseva mestaritiimi Volkswagen vetäytyi MM-sarjasta päästöhuijausskandaalin seurauksena. Volkkarin ykköstähti Sebastien Ogier, joka oli voittanut neljä mestaruutta putkeen, loikkasi lopulta M-Sportin leiriin.

Tänak muisteli muutaman vuoden takaisia tapahtumia Hyundai-tallipomonsa Andrea Adamon tenttauksessa, josta Hyundai on julkaissut videon Instagramissa.

– Joulukuun alussa Malcolm (M-Sportin pomo Wilson) soitti minulle ja kertoi, että Seb Ogier on tulossa talliin. Eli periaatteessa hän sanoi, että voin kerätä kamppeeni ja mennä takaisin jonon perälle, Tänak kertasi hymyssä suin.

– Se oli vielä okei, mutta jouluaattona Malcolm soitti minulle uudestaan ja sanoi, että hän ottaa minulta pois myös insinöörin, koska insinöörini on liian hyvä ja siksi hän menee Sebille. Siinä vaiheessa olin vihainen, virolaistähti lisäsi.

Tänak kertoi, että työskentely Ogierin kanssa kasvatti häntä paljon. Yksityistiiminä operoineen M-Sportin budjetti oli rajallinen, minkä vuoksi Ogier sai aina ensimmäisenä käyttöönsä uudet kehitysosat.

– Yksi osa meni FIA:lle, yksi osa Sebin autoon ja viimeinen varaosaksi Sebille. En koskaan saanut uusia osia käyttööni. Se teki minusta vahvemman. Alussa en hyväksynyt tätä asiaa, mutta opin myöhemmin hyväksymään, että pystyn selviytymään niillä osilla, jotka minulla on käytössäni.

Tänak ajoi ulos rajusti kauden avanneessa Monte Carlon MM-rallissa, katso alta hurja tilanne. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2285,316339″ ap mute]

 

Tänakin mukaan Ogier oli mestari saamaan tahtonsa läpi.

– Hän kohteli hyvin tiimiä ja kysyi fiksusti asioita, joita hän halusi itselleen. Sain häneltä hyviä vinkkejä seuratessani, miten asioita voi saada. Nyt käytän näitä temppuja sinuun, Tänak murjaisi nykyiselle pomolleen Adamolle.

Nykyään Toyotaa edustava Ogier voitti M-Sportilla kaksi mestaruutta vuosina 2017-18. Tänak ajoi Ogierin tallikaverina kauden 2017, jonka jälkeen hän loikkasi Toyotan ykköskuljettajaksi. Virolainen saavutti Toyotalla kuljettajien mestaruuden viime kaudella ennen siirtoaan Hyundaille.

Lue myös: Toyotan WRC-tallilta uutinen, jota kilpailijat eivät olisi halunneet kuulla

Lue myös nämä

  • Uusimmat