Rallit ovat tauolla, mutta Toyota jatkaa uuden WRC-autonsa testaamista (video)

Toyota GR Yaris WRC
Toyota GR Yaris WRC.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Koronaviruksen vaikutukset ovat iskeneet myös rallimaailmaan, mutta MM-sarjan tehdastiimeillä ei ole varaa pitää pidempää paussia.

Meksikon MM-rallissa olleet Toyotan WRC-tiimin työntekijät joutuivat kahden viikon karanteeniin palattuaan takaisin Suomeen. Tallin kehitystyö jatkuu kuitenkin Keski-Suomessa niiden työntekijöiden voimin, jotka eivät olleet reissussa.

Tommi Mäkisen johtama tiimi testasi tällä viikolla Keski-Suomessa ensi kauden WRC-autoaan, joka pohjautuu uuteen Toyota GR Yaris -malliin. Toyota Gazoo Racingin testikuljettaja Juho Hänninen sai jälleen kunnian hypätä auton rattiin.

Katso jutun yläpuolelta video testistä. Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Kyseessä oli tiettävästi kolmas kerta, kun GR Yariksella ajettiin testiä. Toyota suoritti ensimmäiset testit helmikuussa ennen Ruotsin MM-rallia ja pari viikkoa myöhemmin talli ajoi seuraavan testin Espanjassa.

Rallin MM-sarja on jäänyt tauolle koronaviruksen vuoksi. Argentiinassa oli tarkoitus ajaa kauden seuraava osakilpailu huhtikuun loppupuolella, mutta kilpailua on päätetty siirtää. Argentiinan ralli saattaa jäädä jopa kokonaan ajamatta.

Portugalin MM-ralli on ohjelmassa toukokuussa ja Sardinian osakilpailu pari viikkoa myöhemmin kesäkuun alussa. Kyseiset kilpailut ovat niin ikään vaakalaudalla koronaviruksen vuoksi.

Viime viikonloppuna ajetusta Meksikon MM-rallista jätettiin yksi päivä kokonaan ajamatta, jotta tiimit pääsivät lähtemään mahdollisimman nopeasti kohti Eurooppaa.

Katso alapuolelta parhaat palat Meksikon MM-rallista. 

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,332372″ ap mute ]

Lue myös nämä

  • Uusimmat