Toyotan WRC-tähti varovaisen toiveikkaana Safari-ralliin – ”Helpommin sanottu kuin tehty”

Toyotan Elfyn Evansin mestaruusjahti on saanut hienon startin rallikaudella 2024.
Elfyn Evans
Elfyn Evans. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Monte Carlossa walesilainen ajoi kolmanneksi ja Ruotsin lumilla toiseksi. MM-sarjan pistetilanteessa Evans on vain kolme pistettä Hyundai-kuski Thierry Neuvillea perässä.

Täksi viikoksi WRC-karavaani on matkustanut Keniaan, jossa kaasutellaan kauden kolmas MM-koitos. Luvassa on jälleen iso seikkailu kuskeille, sillä erikoiskokeet vaihtelevat nopeilta savanniosuuksilta pienille kärrypoluille.

– Safari-ralli on kaikista rajuin kisa kalenterissa, joten se on myös hyvin mielenkiintoinen. Kyse on enemmän seikkailusta kuin puhtaasta ajamisen nautinnosta, Evans sanoo.

– Olemme saaneet kelpo avauksen vuodelle saalistaen molemmista ralleista hyvät pisteet. Safari voi kuitenkin olla vähän lottoa, walesilainen jatkaa.

Lue myös: Ennätysmäärä kilometrejä ja haastavat olosuhteet – tämä kaikki sinun täytyy tietää Safari-rallista

Resepti menestykseen Afrikassa on selkeä. Erikoiskokeet on selvitettävä riittävän vauhdikkaasti, mutta kalusto on pidettävä ehjänä röykytyksessä.

– On löydettävä balanssi sen suhteen, milloin voi puskea ja milloin on huolehdittava autosta. Tavoitteena on taas hyvä potti pisteitä, mutta se on helpommin sanottu kuin tehty, Evans summaa.

– Olemme nähneet jo aiemmin, että kun vettä sataa, muuttuvat olosuhteet äärimmäisen vaikeiksi. Nyt riskit ovat entistä suuremmat vaikealle kelille, joten hommat voivat kääntyä varsin hankaliksi.

Kenian MM-ralli käynnistyy keskiviikkona testierikoiskokeella. Varsinainen kisa starttaa yleisöpätkällä torstaina lähellä maan pääkaupunki Nairobia.

Kuuntele Rallipodin uusi jakso Spotifyssä ja muista pistää samalla Rallipodi seurantaan.
Voit kuunnella jakson myös tästä alta.Lue myös nämä

  • Uusimmat