Toyotan rallitähti ei säästellyt sanojaan – kuritti rajusti itseään järisyttävän pettymyksen jälkeen

Toyotan Takamoto Katsuta pettyi raskaasti Ruotsin MM-rallissa.
Takamoto Katsuta
Takamoto Katsuta. Kuva: Toyota GAZOO Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Katsuta taisteli vielä lauantaiaamuun asti jopa rallin voitosta ja pystyi lauantaiaamun ensimmäisellä pätkällä kutistamaan eronsa Hyundain Esapekka Lappiin alle sekuntiin.

Sitten se tapahtui. Japanilainen teki ajovirheen ja joutui keskeyttämään auton hajottua. Katsuta otti keskeytyksensä hyvin raskaasti ja kyynelehti median edessä.

Sunnuntaina tunteet olivat jo hieman laskeutuneet, mutta iso pettymys paistoi edelleen läpi japanilaisen puheista.

– Kiva olla tietysti maalissa, mutta on niin paljon asioita, joita minun pitää parantaa, Katsuta harmitteli.

– Tämä oli minulle hyvin vaikea viikonloppu. Tein asiat täällä itselleni hankalaksi. Minulla oli todella hyvin potentiaalia pärjätä täällä, mutta en onnistunut ottamaan tästä rallista tulosta, Katsuta jatkoi.

– Olen todella pettynyt itseeni, hän vielä lisäsi.

Ei kuitenkaan niin paljon pahaa, etteikö myös jotain hyvää. Katsuta näytti potentiaalinsa Ruotsissa.

– Meillä oli varsinkin ensimmäisenä päivänä hyvin vauhtia ja auto näytti potentiaalinsa. Viikonlopusta piti tulla hyvä, mutta minä vain tein itselleni siitä vaikean. Joten se on todella, todella suuri pettymys. Muutoin tuntui todella hyvältä, Katsuta sanoi.

Katsuta on osoittanut vauhtinsa, mutta kuten hyvin tiedetään, ei pelkkä raaka nopeus rallissa riitä. Tietyissä paikoissa maltti on se ohut viiva voittajan ja häviäjän välillä.

– Minun on tartuttava näihin tilaisuuksiin, mitä tulee eteen. Seuraavan kerran sitä ei saa enää päästää karkuun, Katsuta kuritti itseään.

Virheitä tulee kaikille, mutta tärkeintä on ottaa niistä opikseen.

– Tällä tasolla hyvin pienet jutut ratkaisevat ja ne voivat tapahtua hyvin helposti ja nopeasti, Katsuta muistutti.

– Voiton eteen täytyy puskea kovaa. Jälkikäteen on tietysti helppoa sanoa, että on mennyt liian kovaa tai puskenut liikaa. Mutta minun täytyy vain jatkaa työntekoa ja löytää oikea tasapaino. Pitää jatkossa olla pikkuisen varovaisempi. Pikkuisen. Se on seuraava askel minulle, Katsuta suunnitteli.

Seuraava mahdollisuus Katsutalle tulee maaliskuun lopussa, kun rallin MM-sarjan kauden kolmas kilpailu ajetaan Keniassa. Safari-ralli on Katsutalle mieleen, sillä hän saavutti Keniassa uransa ensimmäisen palkintosijan vuonna 2021 ajettuaan toiseksi. Vuotta myöhemmin hän sijoittui kisassa kolmanneksi ja viime kaudella neljänneksi.

– Kenia tulee olemaan kaikille todella iso haaste. Sinne tarvitaan erilainen lähestymistapa ja sitä meidän pitää ryhtyä miettimään jo nyt, Katsuta linjasi.

Isolla haasteella Katsuta viittasi siihen, että Safari-ralli ajetaan niin sanotusti vanhalla paikallaan jo maaliskuussa. Sadekauden vuoksi olosuhteet voivat olla rallissa armottomat.

Katso rallin MM-sarjan pistetilanteet täältä.

Lue myös: Toyotan WRC-tähti jyrähti: ”Tämä ei ole oikein”

Lue myös nämä

  • Uusimmat