Ott Tänak mainitsi vain yhden positiivisen seikan – ”Kun on tyrinyt pari rallia”

Ott Tänakin esitys jätti parantamisen varaa viime viikonloppuna ajetussa Ruotsin MM-rallissa.
Ott Tänak
Ott Tänak. Kuva: Vincent Thuillier/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Tänak menetti saumat huipputulokseen jo kisan alkuvaiheessa, kun hän ajoi päin lumipenkkaa Hyundaillaan. Tämä tiesi virolaiselle keskeytystä perjantaina.

Tänak sai lopulta kasaan kuusi MM-pistettä rallin päätöspäivältä, jolloin hän sijoittui päiväkohtaisissa tuloksissa neljänneksi ja samalle sijalle Power Stage -erikoiskokeella.

– Rallin alussa minulla oli parempi fiilis, kun olosuhteet olivat liukkaammat. Mutta muuten viikonlopun aikana, kun pito oli parempi, emme pystyneet vastaamaan muiden vauhtiin emmekä löytäneet oikeita säätöjä niihin olosuhteisiin, Tänak harmitteli.

Tänakin kausi on käynnistynyt kankeasti. Kahdesta osakilpailusta Hyundai-kuljettaja on saanut kasaan 21 pistettä. Eroa MM-sarjaa johtavaan tallikaveriin Thierry Neuvilleen on kertynyt jo 27 pistettä.

– Olemme saaneet sentään joitain pisteitä, mutta yleensä ottaen tämä ei ole ollut hyvä alku.

– Sen jälkeen, kun on tyrinyt pari rallia, sitä odottaa vain innolla, että saisi puhtaan rallin, Tänak viittasi kauden seuraavaan osakilpailuun, Kenian Safari-ralliin.

Hyundai on voittanut kauden molemmat MM-rallit, mutta Tänakilla ei ole ollut vielä syytä juhlaan. Monte Carlon MM-rallissa ykkönen oli Neuville, ja Ruotsissa ykköstilan kuittasi Esapekka Lappi.

Tänakin mukaan hänellä ja tallilla on töitä tehtävänään. Tähän liittyy myös ainoa positiivinen seikka, jonka Tänak mainitsi Ruotsin MM-rallin päätteeksi.

– En ole vielä huolissani MM-sarjan tilanteesta, mutta ei ole mikään paras tunne aloittaa kautta tällä tavalla. Tilanne ei ole ensimmäistä kertaa tällainen, Tänak totesi.

– Sillä ei ole merkitystä, mikä oli positiivista tässä kilpailussa. Enemmän on kyse siitä, kuinka voimme parantaa. Voimme tehdä useita asioita paremmin. Sitä voi pitää positiivisena, virolainen alleviivasi.

Lue myös nämä

  • Uusimmat