Pitääkö Ott Tänakista olla huolissaan? Näin tallipomo vastasi

Ott Tänakin kausi rallin MM-sarjassa ei ole käynnistynyt mainiosti.
Cyril Abiteboul
Cyril Abiteboul. Kuva: Austral/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundain WRC-talliin täksi kaudeksi palannut Tänak on yksi tämän vuoden suurimmista mestarisuosikeista. Kauden kahdessa ensimmäisessä osakilpailussa virolainen ei ole kuitenkaan pysynyt pahimpien kilpakumppaniensa Thierry Neuvillen ja Elfyn Evansin tahdissa.

Hyundai-kuljettaja Neuville johtaa rallin MM-sarjaa kolmen pisteen erolla Toyota-kuski Evansiin. Tänak on taulukossa vasta viidentenä 27 pistettä tallikaveriaan Neuvillea perässä.

Katso rallin MM-sarjan pistetilanteet täältä!

Viime viikonlopun Ruotsin rallissa Tänak joutui keskeyttämään kisan alussa käytyään lumipenkan puolella. Kilpailun päätöspäivänä sunnuntaina hän pystyi kartuttamaan pistepottiaan vain kuudella pisteellä.

Se oli laiha saalis Tänakille, joka lähti hakemaan voittoa Uumajasta.

– En ole kovin huolissani Tänakista, Hyundain tallipäällikkö Cyril Abiteboul painotti belgialaisen RTBF:n haastattelussa.

– Hän ajoi hyviä aikoja ja hän tietää, kuinka hän voi saavuttaa merkittäviä asioita. Hänen täytyy pysyä rauhallisena, eikä yrittää kuroa eroa kiinni yhdessä rallissa, ranskalaispomo lisäsi.

Abiteboulilla on vahva luotto, että Tänak pystyy nousemaan aivan huipputasolle tulevissa kisoissa. Toistaiseksi tähtikuljettaja on onnistunut ajamaan vain kaksi pohja-aikaa kahdessa rallissa.

– Meidän on edettävä askel askeleelta huolehtien siitä, ettei hän jää liikaa jälkeen. Hänen on pysyttävä pelissä mukana: tarvitsemme häntä valmistajien mestaruustaistossa ja hän tarvitsee meitä kuljettajien mestaruuskamppailussa, Abiteboul sanoi.

Lue myös nämä

  • Uusimmat