Toyotan ison pomon toive Jari-Matti Latvalalle – haluaa nähdä suomalaisen vielä kuljettajana MM-rallissa

Toyotan WRC-rallitiimin päällikkö Jari-Matti Latvala tapasi viikonloppuna autonvalmistajan pääjohtajan Akio Toyodan Japanissa.
Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala. Kuva: Rally Japan
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Latvala oli viime viikonloppuna paikalla Japanin kansalliseen sarjaan kuuluvassa Shinshiro-rallissa, jossa hän ajoi näytösajon Toyota Celicallaan. Lisäksi Latvala osallistui yleisön edessä järjestettyyn keskusteluun Toyota-pomo Toyodan kanssa.

Toyoda esitti Latvalalle toiveen.

– Haluan nähdä Jari-Matin osallistuvan MM-ralliin 210:nnen kerran, Toyoda sanoi.

Latvala on rallin MM-sarjan historian kokenein kuljettaja 209 startillaan.

– Haluan ajaa MM-rallin Rally1-hybridiautolla ennen kuin täytän 40 vuotta. Olinkin erittäin tyytyväinen, että Akio-san nosti asian esiin. Olin siitä erittäin innoissani, Latvala kertoi japanilaiselle Rallyplus.net-sivustolle.

– Nyt tallillamme on sellainen tilanne, että voimme vuokrata neljättä Toyota GR Yaris Rally1 -autoamme. Joten ehkä tämä saattaa onnistua – toivottavasti tänä tai seuraavana vuonna. Tämä riippuu myös siitä, kuinka paljon saamme tarjouksia asiakkailta.

Latvalan suunnitelmissa on ajaa syyskuussa Japanin Hokkaido-rallissa Toyotan kehitysvaiheessa olevalla Rally2-autolla, joka tuodaan markkinoille ensi vuonna. Toyotan WRC-tallin oma testitiimi on kehittänyt kilpuria Euroopassa, minkä lisäksi se pistetään tänä vuonna koetukselle myös Japanin rallisarjassa.

Toyotan WRC-tiimiin kuuluvan Takamoto Katsutan isä Norihiko Katsuta ajoi Rally2-ajokilla lupaavia aikoja Shinshiro-rallin erikoiskokeilla.

– Auton kehitys on vielä kesken, ja tähtäämme siihen, että auto on MM-sarjassa ensi vuonna. Datan kerääminen on nyt tärkein asia. Norihiko hoitaa nyt sitä tehtävää ja kerää dataa, jota voimme hyödyntää Rally2-auton kehitystyössä, Latvala alleviivasi.

Lue myös: Heikki Kovalainen täysin pitelemätön Japanissa – Toyotan Rally2-auto debytoi kilpailussa

Rallin MM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Meksikossa. Katso alta, mitä Meksikon MM-rallissa on luvassa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat