Entinen WRC-kuski ylisti uutta kilpuriaan – ”On helppo ymmärtää, miksi se on heti ollut niin menestyksekäs”

M-Sport Fordin rallitiimissä liki vuosikymmenen ajanut Gus Greensmith on uuden haasteen edessä rallin MM-sarjan kaudella 2023.
Gus Greensmith
Gus Greensmith. Kuva: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Greensmith vaihtoi täksi vuodeksi WRC2-luokkaan ja saksalaiseen Toksport-tiimiin. Brittikuski pääsi testaamaan uutta Skoda Fabia RS Rally2 -autoa helmikuun lopussa kahden päivän ajan ja mies kisasi myös Vieira do Minho -rallissa Portugalissa.

Greensmith valmistautuu ensimmäiseen MM-ralliinsa huolella. Britti ajaa vielä kaksi päivää testiä Meksikossa ennen kuin kisa alkaa ensi viikolla. Uusi Skoda sai mieheltä isot kehut.

– Ensimmäisenä huomasin, että auto on hyvin helppo ajettava. Skoda on panostanut testaamiseen paljon ja autoa on ajanut moni kuljettaja. He ovat luoneet kilpa-auton, jonka balanssi on erinomainen, Greensmith sanoo Dirtifish-sivustolla.

– Auto ei tarjoa mitään yllätyksiä, vaikka olosuhteet vaihtuvat. On helppo ymmärtää, miksi se on heti ollut niin menestyksekäs. Heti ensimmäisenä testipäivänä opin ymmärtämään autoa ja miten siitä saa nopeamman. Myös testikisa sujui hyvin. Ajamme vielä kaksi päivää Meksikossa, joten pääsen istumaan autossa mukavasti ennen kilpailua.

Loppukauden osalta Greensmithille on luvassa ajoaikaa rutkasti. Mies suunnittelee ajavansa Meksikosta lähtien kaikki MM-rallit.

– Se on suunnitelmana. Japani on vielä kysymysmerkki, mutta kaikki muut kisat ovat varmoja. Japani varmistuu loppukaudesta.

Greensmith myöntää, että loikka M-Sportilta Toksportille oli iso.

– Tietenkin tuntui vähän oudolta ajaa toisen tiimin kanssa, sillä olimmehan kahdeksan vuotta M-Sportilla. Toksport on kuitenkin todellinen ammattilaistiimi ja heillä on hyvät resurssit, Greensmith summaa.

– Kaikki mitä he ovat toistaiseksi minulle tarjonneet, ovat olleet fantastisia juttuja. Olen erittäin tyytyväinen, miten talli toimii.

Meksikon rallissa Greensmith saa WRC2-luokassa vastaansa muun muassa puolustavan mestarin Emil Lindholmin, Oliver Solbergin, Adrien Fourmaux´n ja Nikolai Grjazinin.

Kilpailu ajetaan 16.-19. maaliskuuta.

Katso alapuolelta, mitä Meksikon MM-rallissa on luvassa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat