Toyotalla merkittävä päivitys tulevassa MM-rallissa

Rallin MM-sarja jatkuu ensi viikolla Keniassa.
Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala. Kuva: Aki Hietavala
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Legendaarisessa Safari-rallissa nähdään tänä vuonna ykkösluokan autoissa myös niin kutsuttuja snorkkeleita, joilla pyritään estämään veden ja hiekan joutumista moottoriin. Toyotan tallitiimillä on luvassa myös muita päivityksiä.

Tiimi nimittäin kertoi perjantaina, että GR Yaris Rally1 -kilpuriin on tulossa päivitys jousituspuolelle. Sen tarkoitus on sekä parantaa suorituskykyä että luotettavuutta.

– On tietenkin vaikeaa tehdä merkittäviä muutoksia tätä kisaa varten, mutta meillä on uusi yleispäivitys jousitukseen. On myös hienoa, että voimme ottaa snorkkelit takaisin autoihin. Ne eivät pelkästään näytä hienoilta, mutta auttavat, jos tiellä on vettä, tallipäällikkö Jari-Matti Latvala kertoo.

Toyota on ollut viime vuosina menestyksekäs Keniassa. Kaksi edellistä kertaa Naivashassa ovat tuoneet tallille neloisvoiton ja vuonna 2021 Toyota-kuskit miehittävät kaksi kärkitilaa.

– Safari-rallia odotamme aina kovasti. Nyt luvassa voi olla iso muutos, koska kisan ajankohta on muuttunut. Keniassa on sadekausi, joten on iso riski, että olosuhteet voivat olla vaikeat, Latvala miettii.

– Jos vettä sataa, pätkät voivat yltyä tosi vaikeiksi ja liukkaiksi. Se tulee olemaan iso haaste kuskeille.

Lue myös: Ennätysmäärä kilometrejä ja haastavat olosuhteet – tämä kaikki sinun täytyy tietää Safari-rallista

Latvala korostaakin perinteisesti maltin olevan valttia.

– Kärsivällisyys on todella tärkeää, varsinkin jos sääolosuhteet ovat vaikeat. Avainasemassa on olla kaikista fiksuin, eikä niinkään nopein, Latvala summaa.

– Kaikki meidän kuskimme ovat osoittaneet pärjäävänsä Keniassa, joten toivon, että jälleen kerran Toyota voittaa.

Kenian MM-ralli käynnistyy keskiviikkona ajettavalla testierikoiskokeella. Torstaina käynnistyvässä rallissa on luvassa 19 pikataivalta, joille kertyy mittaa vajaat 370 kilometriä.

Kuuntele Rallipodin uusi jakso Spotifyssä ja muista pistää samalla Rallipodi seurantaan. Voit kuunnella jakson myös tästä alta.

Lue myös nämä

  • Uusimmat