Kalle Rovanperä voittojahtiin legendaarisessa rallissa: ”Olen todella nälkäinen”

Puolustava maailmanmestari Kalle Rovanperä ajaa kauden toisen MM-rallinsa tulevalla viikolla Keniassa.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Toyota GAZOO Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Koska suomalaistähti ajaa tällä kaudella vain valikoituja MM-ralleja, eikä mestaruuskamppailusta tarvitse välittää, lähtee Rovanperä jokaiseen kisaan vain ja ainoastaan voitto mielessä.

– On todella mukavaa palata Keniaan. Se on ollut minulle aika ralli, kuten myös meidän tiimillemme. Olemme saaneet Safarista mielettömiä tuloksia, Rovanperä sanoo kahteen neloisvoittoon viitateen.

– Suurin haaste on saada pidettyä yllä tasaista vauhtia koko viikonlopun ajan, olla tasainen ja vältellä ongelmia. Ruotsin ralli ei mennyt minulta suunnitelmien mukaan, joten olen todella nälkäinen.

Lisämielenkiintoa kisaan tuo muuttunut ajankohta. Keniassa ajettiin kolme vuotta peräjälkeen juhannuksena, mutta nyt ralli on siirtynyt maaliskuulle. Toistaiseksi ennusteet eivät lupaile rankkoja sateita alkuviikolle, mutta vettä ripottelee kuitenkin jonkin verran joka päivä.

– Ralli on varmasti mielenkiintoinen tähän aikaan vuodesta keskellä sadekautta. Odotamme, että tiet ovat mutaisempia, Rovanperä toteaa.

– Jo aiempina vuosina olemme nähneet sateita ja olosuhteet ovat heti muuttunut liukkauksia ja hyvin vaikeiksi.

Lue myös: Ennätysmäärä kilometrejä ja haastavat olosuhteet – tämä kaikki sinun täytyy tietää Safari-rallista

Kenian MM-ralli käynnistyy keskiviikkona testierikoiskokeella. Varsinainen kisa starttaa torstaina lähellä pääkaupunki Nairobia ajettavalla yleisöpikataipaleella.

Yhteensä rallissa on luvassa 19 erikoiskoetta, joille mittaa kertyy vajaat 370 kilometriä.

Kuuntele Rallipodin uusi jakso Spotifyssä ja muista pistää samalla Rallipodi seurantaan. Voit kuunnella jakson myös tästä alta.

Lue myös nämä

  • Uusimmat