Kuusi viikkoa edellisestä MM-rallista – tähtikuljettaja paljasti miten on saanut ajan kulumaan

Ruotsin MM-rallin ja Kenian MM-rallin väliin jäi todella mittava tauko.
Oliver Solberg
Oliver Solberg. Kuva: Solbergin tiedotus
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ruotsissa ajettiin helmikuun puolivälin tienoilla ja seuraava MM-ralli on edessä nyt maaliskuun lopulla Keniassa.

Väliin jäi kuusi viikkoa tai tarkemmin sanottuna 39 päivää, 22 tuntia ja 35 minuuttia.

Moottoriurheilussa tuollainen aika on kuin ikuisuus. Miten rallikuljettajat ovat saaneet ajan kulumaan?

– Nyt on ollut aika pitkä tauko, mutta tämä on ollut itseasiassa aika kivaa, WRC2-tähti Oliver Solberg sanoi Dirtfishille.

– Se on antanut minulle mahdollisuuden rentoutua hieman. Menin mökille ja hiihdin vähän. Tapasin mahdollisimman monta ystävää ja perhettä, vietin syntymäpäiviäni ja nautin vain elämästä, Solberg kertoi.

– Kun sinulla on aikaa, niin noita juttuja on kiva tehdä.

Solberg ei ole pelkkä rallimies. Hän vietti tauon aikana aikaa myös toisen suuren suosikkilajinsa parissa.

– Menin katsomaan Färjestadin pelejä. Joukkue on yksi parhaista jääkiekkojoukkueista Ruotsissa, joten menen aina katsomaan pelejä ystävieni kanssa, kun siihen on mahdollisuus, Solberg paljasti.

Färjestad voitti Ruotsin SHL:n runkosarjan ja lähtee pudotuspeleihin yhtenä suurimmista mestarisuosikeista. Pudotuspelejä Solberg ei ehdi kuitenkaan hirveästi seuraamaan, sillä valmistautuminen seuraavaan MM-ralliin Keniaan on jo täydessä käynnissä.

– Olen ajanut tänä talvena niin paljon lumella, että on mukava päästä välillä lämpimään. Keniassa pitäisi olla lämmin, joten se on mukavaa, Solberg sanoi.

Lue myös: Ennätysmäärä kilometrejä ja haastavat olosuhteet – tämä kaikki sinun täytyy tietää Safari-rallista

Solberg ajoi viime vuonnakin Keniassa, mutta kisa ei mennyt silloin ihan putkeen. Tuomaristo antoi ruotsalaiselle aikasakon. Onnekseen Solberg ei kerännyt tuolloin Keniasta pisteitä, joten aikasakko ei vaikuttanut MM-taistoon. Nyt Solberg ajaa kuitenkin pisteistä Safarissa.

– Olen aina rakastanut sitä rallia, joten ajattelin, että miksi en lähtisi keräämään sieltä hyviä pisteitä ja pudottasin jonkun sellaisen kisan pois, missä olimme hieman epäonnekkaita viime vuonna. Olen yrittänyt tänä vuonna valita rallit hieman järkevämmin, joten sen vuoksi otin Afrikan mukaan, Solberg selvitti.

Kuuntele Rallipodin uusi jakso Spotifyssä ja muista pistää samalla Rallipodi seurantaan. Voit kuunnella jakson myös tästä alta.

Lue myös nämä

  • Uusimmat