Toyota-tähti Sebastien Ogier avasi suunsa poikkeuksellisista suunnitelmista: ”Kuulostaa oudolta”

Sebastien Ogier
Sebastien Ogier. Kuva: Aki Hietavala
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Perjantai on tärkeä päivä rallin MM-sarjan jatkon kannalta.

Rallin MM-sarjan kalenterista on jo pyyhitty viisi osakilpailua koronaviruksen vuoksi. Peruttujen kisojen joukossa on muun muassa Suomen MM-ralli.

Poikkeuksellisen tilanteen vuoksi MM-sarjan promootioyhtiö ja Kansainvälinen autoliitto FIA ovat tehneet poikkeuksellisia suunnitelmia. Rallin MM-kausi yritetään pelastaa ottamalla mukaan kilpailuja MM-sarjan ulkopuolelta. FIA:n on tarkoitus päättää perjantaina MM-sarjan loppukauden ohjelmasta ja mahdollisista lisäkilpailuista.

Toyotan ranskalaistähti Sebastien Ogier ihmettelee uusia suunnitelmia.

– Se kuulostaa oudolta. En ymmärrä, miksemme voi järjestää MM-sarjan varsinaisia osakilpailuja, mutta jotkin muut kisat ovatkin mahdollisia, Ogier hämmästelee Rallit.fille.

Lue myös: Sebastien Ogier ja Tommi Mäkinen neuvottelevat jatkosta – sopimuksen esteenä yksi seikka

Kolmen eri rallin järjestäjät ovat ilmoittaneet tällä viikolla neuvottelevansa MM-sarjan promoottorin kanssa. Listalla ovat Latvian Liepaja-ralli, Belgian Ypres-ralli sekä Viron Estonia-ralli.

– Esiin on noussut todella suosittuja kilpailuja, joissa on tavallisestikin paljon katsojia. Jos ne olisivat MM-osakilpailuja, niissä olisi entistä enemmän väkeä, Ogier huomauttaa.

– Nyt meidän kaikkien pitää olla realisteja – nyt ei ole mahdollista järjestää isoja yleisötapahtumia. Siinä mielessä olen yllättynyt, että tällaista vaihtoehtoa mietitään, kuusinkertainen maailmanmestari jatkaa.

Katso alta Ogierin haastattelu kokonaisuudessaan. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2354,342496″ ap mute]

 

Ogier kävi tällä viikolla testaamassa Toyotan WRC-autoa Keski-Suomessa. MM-sarjan kärkikuljettaja toivoo, että rallit jatkuisivat mahdollisimman pian.

– Olimme siinä mielessä onnekkaita, että ehdimme ajaa kolme kilpailua vuoden alussa. Tilanteemme on parempi kuin muissa moottoriurheilusarjoissa. Mutta tarvitsemme vielä kolme tai neljä kilpailua, jotta tätä voisi kutsua MM-sarjaksi, Ogier linjaa.

– Tärkeintä on se, että kaikki saavat mahdollisuuden mennä takaisin töihin, ja jokaisella tiimillä on mahdollisuus harjoittaa liiketoimintaa ja pitää tämä laji elossa. Tällä hetkellä taloustilanne on vaikea, joten on tärkeää, että asiat pääsevät jatkumaan.

Lue myös: Ralliriita ohi! Virossa tavoitellaan MM-rallia täksi vuodeksi

Lue myös: Belgian MM-rallisuunnitelma: WRC-autoilla legendaariselle F1-radalle

Lue myös: Rallin MM-sarjaan ehdolla uusi osakilpailu Baltiasta täksi vuodeksi

Lue myös nämä