Ralliriita ohi! Virossa tavoitellaan MM-rallia täksi vuodeksi

Ott Tänak
Ott Tänak voitti viime vuonna Rally Estonian Toyotan WRC-kalustolla. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Viron autourheiluliitto ja Estonia-rallin järjestäjät ilmoittivat keskiviikkona, että ne neuvottelevat MM-rallin järjestämisestä tällä kaudella.

Liitto ja Rally Estonia ajautuivat aiemmin tänä vuonna riitoihin. Perinteisesti kesäisin ajettavan Estonia-ralli järjestelyt päätettiin tänä vuonna jo talvella, sillä kisajärjestäjät eivät suostuneet maksamaan liiton roimasti korottamaa järjestämismaksua.

Lue myös: Viron ralliriidalle sekava ja murheellinen loppu – suosittu kilpailu kuopataan lopullisesti? ”Unelma on mennyt murskaksi”

Nyt sotakirveet on haudattu ja osapuolet yrittävät yhdessä saada MM-rallin hallitsevan maailmanmestarin Ott Tänakin kotimaahan. Rallin MM-ohjelmaan etsitään parhaillaan uusia kisoja, sillä koronavirus on perunut jo viisi osakilpailua tältä kaudelta ja siirtänyt kahta rallia.

Aiemmin spekuloitiin sillä, että elokuun alussa Etelä-Virossa järjestettävä Rally DirtFish olisi yksi mahdollisista lisäkilpailuista MM-sarjaan. Tällä viikolla selvisi, ettei Rally DirtFishille haeta MM-arvoa, joten nyt MM-sarjaan on ehdolla toinen ralli.

Rally Estonian kilpailunjohtaja Urmo Aava on pitkään unelmoinut, että kisa pääsisi osaksi MM-sarjaa. Viime kesänä Viron ralli oli MM-sarjan virallinen promootiokilpailu.

– Voin vahvistaa, että keskustelemme MM-sarjan promootioyhtiön kanssa MM-rallin järjestämisestä Virossa vuonna 2020, Aava kertoo tiedotteessa.

Kalle Rovanperä testasi maanantaina Toyotan WRC-autoa Keski-Suomessa. Katso alta kooste Rovanperän testipäivästä. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2286,342336″ ap mute]

 

Aavan mukaan rallijärjestäjät ovat jo hakeneet tarvittavia lupia kisan järjestämiselle. Kun luvat ovat kunnossa, neuvotteluita voidaan jatkaa Kansainvälisen autoliiton FIA:n ja MM-sarjan promoottorin kanssa.

– Tavoitteenamme on esitellä Viro ja Viron autourheilu parhaassa mahdollisessa valossa maailmanlaajuisen yleisön edessä, Aava sanoo.

FIA:n on määrä tehdä perjantaina päätöksiä rallin MM-sarjan loppukauden ohjelmasta. Kalenteriin on ehdolla muitakin kisoja, sillä aiemmin Latvian Liepaja-rallin ja Belgian Ypres-rallin järjestäjät ovat kertoneet neuvotteluistaan promoottorin kanssa.

Lue myös: Klassikkokisa rallin MM-sarjaan tällä kaudella? ”Meille on suuri kunnia, että FIA kysyi”

Lue myös: Rallin MM-sarjaan ehdolla uusi osakilpailu Baltiasta täksi vuodeksi

Lue myös nämä